Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 408 kJ / 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,79 g |
Tuky | 16,93 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,71 g |
Postup přípravy
V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájené šalotky a rajský protlak. Ještě krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme vyvařit. Přilijeme vývar a vložíme tymián. Ztlumíme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Krok 2: Kotlety vyndáme a udržujeme v teple. Zbytek másla prohněteme s moukou, vložíme do pánve a necháme provařit, cca 20 minut. Přibližně po deseti minutách vložíme papriku, nakrájenou na jemné proužky a zmražený hrášek. Sterilovaný hrášek stačí přidat až na konci a nechat přejít varem. Krok 3: Maso vrátíme do hotové omáčky.
Zveřejněno 7. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Q9B
Moje poznámka
Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Q9B
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 14 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
víno červené suché,
cibule šalotka,
protlak rajčatový,
hrášek,
paprika čerstvá červená,
tymián čerstvý,
vývar,
mouka,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)