

Vepřové kotlety na tymiánu
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- sůl a pepř
- hrst čerstvého tymiánu
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 cibule
- 150 g anglické slaniny
- lžíce sádla
- kousek chilli papričky
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, po stranách nakrojíme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme česnekem a posypeme nasekaným tymiánem. Uložíme na noc do ledničky.
Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do tmavší barvy, ale nespálit! Pak přidáme sádlo a po chvíli přidáme kotlety. Z obou stran je opečeme doměkka, ke konci přidáme nasekanou chilli papričku. Maso vyjmeme a výpek trochu podlijeme vodou a zredukujeme. Podáváme s máslovými šťouchanými bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové kotlety na tymiánu
K receptu nejsou žádné komentáře.