Vepřové kotlety na tymiánu

Suroviny 4 porce

4 vepřové kotlety bez kosti
sůl a pepř
hrst čerstvého tymiánu
2 stroužky prolisovaného česneku
1 cibule
150 g anglické slaniny
lžíce sádla
kousek chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, po stranách nakrojíme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme česnekem a posypeme nasekaným tymiánem. Uložíme na noc do ledničky.

  2. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do tmavší barvy, ale nespálit! Pak přidáme sádlo a po chvíli přidáme kotlety. Z obou stran je opečeme doměkka, ke konci přidáme nasekanou chilli papričku. Maso vyjmeme a výpek trochu podlijeme vodou a zredukujeme. Podáváme s máslovými šťouchanými bramborami.

Komentáře k receptu Vepřové kotlety na tymiánu

K receptu nejsou žádné komentáře.