Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle sezony a své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 296 kJ / 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,53 g |
Tuky | 3,64 g |
Vláknina | 98,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 58,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme dva kastroly nebo hluboké pánve, menší a větší. V menším rozehřejeme olej, vhodíme nakrájenou cibuli, necháme za občasného zamíchání zezlátnout. Mezitím nakrájíme řapíky celeru na drobné plátky, mrkev na plátky. Přihodíme k cibuli a necháme restovat několik minut, občas promícháme.
Krok 2: Když už to všechno voní, lehce osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek a rajčatový protlak, zase restujeme pár minut, zalejeme vařící vodou, zamícháme, přiklopíme a vaříme do skoro změknutí mrkve, to je chvilka.
Krok 3: Ve větším kastrolu orestujeme do zlatova na troše oleje kapustu nasekanou na větší kousky, přidáme cuketu nadrobno nakrájenou, osolíme, opepříme, zalejeme obsahem menšího kastrolu, ev. dolijeme vařící vodou do požadované konsistence, přidáme cizrnu/fazole a těstoviny a povaříme do změknutí těstovin.
Krok 4: Tipy:
- podáváme tak, jak je uvařeno
- další porce zakápneme olivovým olejem, posypeme parmezánem a bazalkou
- pokud už jsme vyjedli všechny těstoviny, zbytek projedeme tyčovým mixerem do krémova, přidáme trochu demi glace, provaříme a dozdobíme krutonky
- podáváme tak, jak je uvařeno
- další porce zakápneme olivovým olejem, posypeme parmezánem a bazalkou
- pokud už jsme vyjedli všechny těstoviny, zbytek projedeme tyčovým mixerem do krémova, přidáme trochu demi glace, provaříme a dozdobíme krutonky
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LWM
Moje poznámka
Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LWM
Nejnovější recepty
Bezinkové řízky - kosmatice
Přidáno před 9 minutami
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Mleté maso pečené v listovém těstě
Přidáno před 2 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 16 hodinami
Banánové lívance s teplou Lotus polevou, malinami a lískovými oříšky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlová bublanina s třešněmi
danila před 2 minutami
Mleté maso pečené v listovém těstě
Moanka před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
drutek73 před 2 hodinami
Kotlety na smetaně
Dudkova77 před 2 hodinami
Prošívaná deka
Jandulka13 před 3 hodinami
Měkoučký čokoládový dort
Hancik před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Jitka64 před 5 hodinami
Bublanina III
rapav před 7 hodinami
Hrnková pistáciová bábovka
Jan Nemec před 7 hodinami
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 16 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
celer,
mrkev,
protlak rajčatový,
kapusta,
cizrna sterilovaná,
těstoviny,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (1)