Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle sezony a své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 296 kJ / 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,53 g |
Tuky | 3,64 g |
Vláknina | 98,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 58,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme dva kastroly nebo hluboké pánve, menší a větší. V menším rozehřejeme olej, vhodíme nakrájenou cibuli, necháme za občasného zamíchání zezlátnout. Mezitím nakrájíme řapíky celeru na drobné plátky, mrkev na plátky. Přihodíme k cibuli a necháme restovat několik minut, občas promícháme.
Krok 2: Když už to všechno voní, lehce osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek a rajčatový protlak, zase restujeme pár minut, zalejeme vařící vodou, zamícháme, přiklopíme a vaříme do skoro změknutí mrkve, to je chvilka.
Krok 3: Ve větším kastrolu orestujeme do zlatova na troše oleje kapustu nasekanou na větší kousky, přidáme cuketu nadrobno nakrájenou, osolíme, opepříme, zalejeme obsahem menšího kastrolu, ev. dolijeme vařící vodou do požadované konsistence, přidáme cizrnu/fazole a těstoviny a povaříme do změknutí těstovin.
Krok 4: Tipy:
- podáváme tak, jak je uvařeno
- další porce zakápneme olivovým olejem, posypeme parmezánem a bazalkou
- pokud už jsme vyjedli všechny těstoviny, zbytek projedeme tyčovým mixerem do krémova, přidáme trochu demi glace, provaříme a dozdobíme krutonky
- podáváme tak, jak je uvařeno
- další porce zakápneme olivovým olejem, posypeme parmezánem a bazalkou
- pokud už jsme vyjedli všechny těstoviny, zbytek projedeme tyčovým mixerem do krémova, přidáme trochu demi glace, provaříme a dozdobíme krutonky
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LWM
Moje poznámka
Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LWM
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 15 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 15 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 15 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 15 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 11 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 13 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 14 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 14 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 14 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 16 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 16 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 16 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 17 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
celer,
mrkev,
protlak rajčatový,
kapusta,
cizrna sterilovaná,
těstoviny,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (1)