Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninova polevka "Minestrone

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 5. 2013 00:41

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 407 kJ / 1 292 kcal
Bílkoviny39,41 g
Tuky26,24 g
Vláknina45,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 607 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy203,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recepis je z knihy The food of Italy ( Jidlo z Italie).

Omlouvam se predem, jestli mam nejake chyby zvlast i-y.

Budu rada, kdyz me to reknete, popripade opravite. Dekuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Marta

4. 5. 2013 18:34

hazel:Na polívčičku se mi sbíhají sliny:-p, určitě vyzkouším:-K

jarda Kadic: Jardo, v "bobkový" se píše "y" proto, že se skloňuje, podle vzoru "mladý" (tvrdý vzor přídavného jména). Pěkný den a SPOUSTU DALŠÍCH DOBRÝCH RECEPTŮ !!

hazel hazel

3. 5. 2013 12:18

Jitkas:dik za ponauceni a verim Ti ze je to tak,jak pises. Recepis mam z kucharky od zeny ktera se narodila v Italii. Kniha je vydana ovsem zde.
Bibinka: varim casto polevky podle Tvych recepisu a tak vim ze tato by Vam urcite chutnala.
Jarda Kadic: dekuji.

Jitkas

3. 5. 2013 07:07

Hazel: Zacatek receptu je OK, tj. klasicke soffritto. Ovsem aby z toho byla polevka minestrone (coz v italstine znamena velka zeleninova polevka), tam chybi zbytek zeleniny jako kapusta, brambory, porek, cuketa, kvetak, mangold, spenat, zelene fazolky atd. Cim vice, tim lepe, zalezi na rocnim obdobi. Fazole se davaji suche, predem namocene, kdyz nemate, date konzervovane, ale az pred pridanim testoviny. Vsechna zelenina se davkuje asi po 150-200gr. pokrajena na kosticky, rajcat na takoveto mnozstvi asi 300gr., vse by melo byt tak nejak harmonicke, niceho moc a niceho malo. Je mi jasne, ze mate recept z americke kucharky, ale toto opravdu minestrone neni. Tez, misto testoviny, se muze zavarit ryze. Oboji lze vynechat a podavat s topinkou z bile veky s cesnekem. Konec receptu zase OK, tj. dochuceni olejem a parmezanem. A pro vsechny patrioty, jedna z mala italskych polevek, kde se pouziva (v nekterych oblastech) i majoranka( treba v Ligurii). Co se tyce hrubych chyb, nejsem absolutne ta spavna osoba, naopak i ja mam velke problemy.

Bibinka Bibinka

3. 5. 2013 07:07

Hazel, děkuji za pěknou polévečku, čím jsem si to zasloužila:-?asi, že máme polévky moc rádi a pro mě jsou i jako koníček, vymýšlet stále nové;-) Já ti moc děkuji a určitě jí udělám:-K Máš 3.bod:yes:

jarda Kadic jarda Kadic

3. 5. 2013 06:38

Polévka se mě líbí,mám rád husté,i-y akorát v “bobkový“-jaký,který, Tzn., ypsilon;-) v Itálii píší ve slově“makaroni“ měkké “i“,my píšeme tvrdé.Náhodou-:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: zeleninova polevka polevka minesstrone polevka minestore polevkaminestrone minestrone polevka mynestrone polévka minestrone recept pikantni minestrone recept top zeleninová polévka zeleninová polivka polevka mestrone minestore pol minestrone pol0vka y bujonu oplevka minestrone recept pol0vka minestrone pol0vka minestore polévka název zeleniny do do polévky y zeleninová polévka minestrone#utm_source=obrazky.cz

Suroviny: fazole, olej olivový, celer, cibule, mrkev, česnek, petrželka, bobkový list, rajče, vývar zeleninový, těstoviny, sůl, pepř, olej olivový, parmazán

TopRecepty.cz

Zeleninova polevka "Minestrone

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0XG