Zeleninova polevka "Minestrone

hazel Kuchařka: hazel

4 porce Polévky 5 názorů

Suroviny

1 konzerva fazolí
2 pl olivového oleje
1 celer
1 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
3 pl petrželky
1 bobkový list
400 ml rajčat
250 ml zeleninového vývaru
200 g těstovin
sůl
pepř
olivový olej
Parmezán
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdrive si zcedime konzervu fazoli, proplachneme a nechame odkapat.

  2. Do velkeho hrnce dame olivovy olej, zahrejeme a pridame cibuli, rapikovy celer, mrkev a cesnek.

  3. Dusime na strednim teple do zlatova, asi 5 min.

  4. Potom pridame drobne pokrajenou petrzelku, bobkovy list, rajcatay zeleninovy vyvar a fazole.

  5. Zmirnime teplo a dusime asi 45 minut.

  6. Muzeme prilevat malicko vody, abychom udrzovali polevkovou hustotu.

  7. Po 45 min. pridame testoviny a varime jeste asi 6 minut.

  8. Vezmeme z tepla, osolime a opeprime podle chuti a nechame asi 10 minut odpocinout.

  9. Pred podavanim pokapeme malicko olivovym olejem a posypeme Parmesanem.

Poznámka

Recepis je z knihy The food of Italy ( Jidlo z Italie).

Omlouvam se predem, jestli mam nejake chyby zvlast i-y.

Budu rada, kdyz me to reknete, popripade opravite. Dekuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zeleninova polevka "Minestrone

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    hazel:Na polívčičku se mi sbíhají sliny:-p, určitě vyzkouším:-K

    jarda Kadic: Jardo, v "bobkový" se píše "y" proto, že se skloňuje, podle vzoru "mladý" (tvrdý vzor přídavného jména). Pěkný den a SPOUSTU DALŠÍCH DOBRÝCH RECEPTŮ !!

    Odpovědět

  • hazel hazel(autorka receptu)

    Jitkas:dik za ponauceni a verim Ti ze je to tak,jak pises. Recepis mam z kucharky od zeny ktera se narodila v Italii. Kniha je vydana ovsem zde.
    Bibinka: varim casto polevky podle Tvych recepisu a tak vim ze tato by Vam urcite chutnala.
    Jarda Kadic: dekuji.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Hazel: Zacatek receptu je OK, tj. klasicke soffritto. Ovsem aby z toho byla polevka minestrone (coz v italstine znamena velka zeleninova polevka), tam chybi zbytek zeleniny jako kapusta, brambory, porek, cuketa, kvetak, mangold, spenat, zelene fazolky atd. Cim vice, tim lepe, zalezi na rocnim obdobi. Fazole se davaji suche, predem namocene, kdyz nemate, date konzervovane, ale az pred pridanim testoviny. Vsechna zelenina se davkuje asi po 150-200gr. pokrajena na kosticky, rajcat na takoveto mnozstvi asi 300gr., vse by melo byt tak nejak harmonicke, niceho moc a niceho malo. Je mi jasne, ze mate recept z americke kucharky, ale toto opravdu minestrone neni. Tez, misto testoviny, se muze zavarit ryze. Oboji lze vynechat a podavat s topinkou z bile veky s cesnekem. Konec receptu zase OK, tj. dochuceni olejem a parmezanem. A pro vsechny patrioty, jedna z mala italskych polevek, kde se pouziva (v nekterych oblastech) i majoranka( treba v Ligurii). Co se tyce hrubych chyb, nejsem absolutne ta spavna osoba, naopak i ja mam velke problemy.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Hazel, děkuji za pěknou polévečku, čím jsem si to zasloužila:-?asi, že máme polévky moc rádi a pro mě jsou i jako koníček, vymýšlet stále nové;-) Já ti moc děkuji a určitě jí udělám:-K Máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Polévka se mě líbí,mám rád husté,i-y akorát v “bobkový“-jaký,který, Tzn., ypsilon;-) v Itálii píší ve slově“makaroni“ měkké “i“,my píšeme tvrdé.Náhodou-:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zeleninova polevka polevka minesstrone polevka minestore polevkaminestrone minestrone polevka mynestrone polévka minestrone recept pikantni minestrone recept top zeleninová polévka zeleninová polivka polevka mestrone minestore pol minestrone pol0vka y bujonu oplevka minestrone recept pol0vka minestrone minestore polévka název zeleniny do do polévky y zeleninová polévka minestrone#utm_source=obrazky.cz polévka zeleninnová

Zapomněl/a jsem heslo