Slané vánoční variace

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 1 hodina Studená kuchyně 1 názor

Suroviny

100 g hladké mouky
100 g másla
80 g najemno nastrouhaného parmezánu
1 žloutek
uzená paprika
žervé s trochou nasekané pažitky
sardelky nakrájené na malé kousky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, sýra a žloutku vypracujeme rychle těsto, klasicky jako na linecké. Dáme do lednice na půl hodinky odležet. Rozehřejeme troubu na 200 st.

  2. Další viz foto: Z jedné části uválíme klasické malé rohlíčky. Z další části mezi dvěma pečícími papíry těsto vyválíme na cca 2 mm, vykrajujeme klasicky jako linecké, polovina s prázdným kroužkem uprostřed (stejně jako u sladkého nepodsypáváme moukou!! ani zbytky po vykrájení, jen zpracujeme zpět do koule). Z další části uděláme váleček a nakrájíme plátky cca 3 mm, můžeme i vykrajovat tvary. Z poslední části uděláme malé kuličky a nožem nařízneme do kříže.

  3. Pečeme do lehkého zezlátnutí, cca 8-10 minut - hlídáme, necháme vychladnout. Vykrájené plátky poprášíme uzenou paprikou. Kolečka pospojujeme ochuceným žervé. Do zářezu v kuličkách vložíme kousíček sardelky.
    Jsou dobré hned, ale můžeme nechat i rozležet pár dní.

Poznámka

Zdroj - můj recept na Labužníku včetně foto. Je to hodně parmezánové, lze i kombinace s goudou 1:1.

V záplavě sladkostí prima změna.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slané vánoční variace

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít