Bramborovo - dýňové pyré

Suroviny 2 porce

600 g dýně hokaido, neloupané, vydlabané
400 g oloupaných brambor
2 stroužky drceného česneku
snítka tymiánu
sůl
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky pokrájenou dýni a brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, snítku tymiánu a pod poklicí vaříme doměkka.

  2. Po uvaření scedíme, vyndáme vyvařenou snítku tymiánu, přidáme máslo a vše rozmixujeme na pyré, které můžeme dle chuti případně ještě dosolit, je-li třeba.

  3. Podáváme všude tam, kde se všeobecně hodí brambory nebo bramborová kaše. Výborné jak k řízku, karbanátkům..., tak i k rybě.

Poznámka od kuchařky

Žádné mléko ani smetana není třeba, hustota pyré je akorát i bez přidané tekutiny.

Komentáře k receptu Bramborovo - dýňové pyré

K receptu nejsou žádné komentáře.