Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 687 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 42,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 5,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rybí salát s Moravankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KyZ
Moje poznámka
Domácí rybí salát s Moravankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KyZ
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 23 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
zavináč,
moravanka,
majonéza,
cukr,
pepř mletý,
koření polévkové
Komentáře (4)
Myslím, že majonézy to chce více. Dal jsem nejprve 100 ml tatarky Helmans (jednoporcový pytlíček). Asi za 2 hodiny jsem to promíchal a tatarka se do salátu úplně "vcůcla", takže mi to připadalo moc suché. Tak jsem přidal dalších 100 ml majonézy Helmans - a druhý den úplná bašta! Ano, ten Klasik tam sedí, ale jenom trošku, myslím, že by postačilo i trochu worcesteru.
Cenová rozvaha (včerejší nákup v Tescu): 448 g zavináčů (2 ks) - 89,10 Kč, 200 ml tatarka + majonéza Helmans - 40 Kč, Moravanka 330 g - 44 Kč, ostatní suroviny ze spíže. Celkem cca 980 g = 173 Kč.
Včerejší cena: vanička 150 g rybí salát Varmuža - 25 Kč - v akci.
Po přepočtu domácí salát vychází o 10 Kč dražší než hotový. Cenový rozdíl zanedbatelný, chuťový značný ve prospěch domácího salátu.
Vřele doporučuji.
Ten salátek jsem si dělal zkusmo jen tak pro sebe - pozval jsem pár zdejších opilců - ti by smlsli i tu porculánovou misku. Nemělo to chybu. V pátek jsem jel domů, manželka ještě musí do tahu a také má ráda rybku - tak jsem udělal nový salát, poučen z předcházejících nezdarů, opatřil novou kytaru -
Ale proč píšu:
Mám jisté Know-Howgh (zkomolenina), na kterém příliš nelpím, ano, jedná se o žrádlo a to se musí sdělit hned!
Jistě každý zná chvíli, kdy se zkonzumují nakládané okurky ze sklenice a zbyde tam mnoho láku, který je odsouzen ke spláchnutí. Občas si s ním mnozí léči ranní kocovinu, ale většina je k zahození.
A já jsem vymyslel, co s tím lákem dál. Pochopitelně je třeba, aby předchozí okurky byly vyndavány pokud možno hygienicky, tj. bez styku s mastnou hubou - aby se nezkazil nálev a byl, pokud možno, v chladu, zdravý.
Jistě asi znáte, kolik stojí nakládané kapie. A tady jsme u toho: Recept:
- 1 kg červených kapií alá Kaufland 99 Kč/kg - docela předražené, ale počítám, že
další suroviny netřeba.
Kapie odjádříme, nakrájíme na plátky, kolečka, nudličky, malé, velké - jak je libo - a naházíme do sklenice s lákem od okurek, zavřeme a necháme týden až 14 dnů macerovat.
Kam se hrabou ty kupované!!! Chuťově špička, navinulé, křupavé, poloviční cena. Z kila 3 skleničky.
Zkuste to - a máte další recept na vynikající pochoutku.
Pedro123
Přeji krásné zakončení dne a pohodový večer.