Bageta / ciabatta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 930 kJ / 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,05 g |
Tuky | 33,96 g |
Vláknina | 1,68 g |
Cholesterol | 21 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,35 g |
Sacharidy | 23,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bílé pečivo z droždí nevydrží dlouho čerstvé, skladuji ho proto v sáčku v lednici a před konzumací zásadně rozpékám. Ani nepotřebujete toustovač / paninovač, stačí pánev.
Toto stejně jako každé jiné kynuté pečivo lze vyrobit i za pomoci kvasu. Pokud máte pouze žitný, nezoufejte. Úplně jednoduše ho přikrmíte bílou moukou a máte pšeničný, ze kterého pak můžete péct i vánočku. Jediný rozdíl v receptu je v tom, že místo droždí použijeme kvas a rozkvas smícháme 12 h předem. Nezapomeňme oddělat kvas na příští pečení! Kvasové pečivo se peče trochu déle, ale to poznáte.
Vůbec se nebojte experimentovat s poměrem mouka / tekutina. Máte-li rádi žvýkavější pečivo, tekutiny uberte (300 ml) .Pokud chcete chléb jak obláček s velkými dírami, použijte tento poměr nebo klidně ještě více tekutiny (max. 400 ml).
Čím větší teplota trouby, tím víc chléb vyskočí. Můžete si pořídit pečící kámen nebo velký litinový pekáč, které v prázdné troubě (nebo během pečení něčeho jiného) po dobu 30 min nahřejete.
Čím déle budete zpracovávat těsto, tím lépe se vše spojí a tím pevnější bude výsledné pečivo. Já dělám vše ručně a pečivo mám křehčí / drobivější, což mi ale vlastně vyhovuje, jsem rád, když mě u jídla nebolí pusa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 32 minutami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 3 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Další recepty
Suroviny: mléko, droždí, cukr, sůl, olej olivový, olivy
Bageta / ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqGM
0 názorů