Grilovaný chřest

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Zeleninová jídla 33 názorů

Suroviny

svazek chřestu
1 PL slunečnicového oleje
1 PL sezamového oleje
2PL sójové omáčky
1 stroužek česneku
sezamová semínka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a sezamová semínka.

  2. Chřest omyjeme a lehce ohneme, až se dřevnatý konec odlomí. Použijeme ho třeba do polévky.

  3. Špejlemi spojíme několik chřestů k sobě, budou se nám lépe obracet. Potřeme je marinádou a necháme chvilku marinovat.

  4. Poté na pánvi ( nejlépe grilovací) rozpálíme olej a chřest po obou stranách opěkáme a potíráme marinádou.

  5. Nakonec do zbytku marinády prolisujeme stroužek česneku a naposledy potřeme.

Poznámka

Je to opravdu vynikající. Inspirováno časopisy Albert a Apetit. Upravila jsem si postup, původně se česnek dával rovnou do marinády, ale podle mě by zhořknul. Myslím, že tento postup je lepší.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaný chřest

  • zizala zizala

    Další krása :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    kamila29:Zelený se neloupe, pouze se odstraní spodní část tam, kde se při ohnutí zlomí.

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    Chystám se poprvé k přípravě chřestu a chci se zeptat - zelený se neloupe?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Máš to Andri krásně připravené:-KMňam:-p+:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    jarka skrobakova:Díky;-). Zkus i třeba z bílého, holky psaly, že zelený není moc k dostání. U nás ano, nevím, jak u vás.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    tak tohle bude teda něco:-!:-! mám na to strašnou chuť:-)):-))příležitostně určitě vyzkouším:-K:-))

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    spagetka: tak vidíš,teď teprve vím, proč tyto cizí názvy, děkuji moc;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    vybusna:;-) díky;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    spagetka: hej ...po slovensky je to spargla, po nemecky spargel

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    varilamyskakasicku:Ivi, špargl je německy chřest (a mám pocit že i slovensky), jinak asparagus proto, že je botanicky zařazen do rodiny asparagusovitých ;-);-);-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    vybusna: spargli je v překladu - chřest?V USA je to asparagus, ale mají ho tam za pár centů,drahý ten zelený je,ale přijde mi, že se prodává přece jen zde čerstvější, než ten bílý?Ale asi jak a kde?;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    varilamyskakasicku: ja mam pocit, ze nemci ziju na spargli, neskutocne mnozstva sa ho predava, ked som na vikendovom nakupe, neexistuje aby chybal v kazdom kosiku. ani tu nie je nijako zvlast lacny, biely je o nieco lacnejsi, ale zeleny je zeleny.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Tak to se po ní mrknu. Díky všem;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Zelený chřestík mám moc ráda, je sice zde nějak předražený,ale používám ho ráda.Mám s ním prima zážitek,když nám dcera, řekla, že bude příloha apsaragus, a já jsem s manželem jen koukala a mlčela, on to byl právě zelený chřest,tam v USA frčí hodně, je tam velmi levný, ale tady jsme v Česku.:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    maris: mariska....ty mozes byt aj posledna, ale pre mna budes furt prva...:-*:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: grilovany chrest grilovany chrest bily zelený chřest na grilu grilovaný zelený chřest grilovany bily chrest grilovaný chřest recept chřest grilovaný grilovaný chřest recepty recepty z chřestu chřest na grilu chřest recepty jak grilovat chrest bílý chřest na grilu zeleny chrest grilovany zelený chřest jako příloha zelený chřest gril recepty na chřest chřest recept chrest recept na grilovaný chřest

Zapomněl/a jsem heslo