

Pečený losos v pikantní omáčce s ovocem
Suroviny 2 porce
- 400 g lososa
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce švestkového vína - není nutné
- 1 lžičku medu
- 1 lžičku rýžového octa
- 1 lžičku srirachy
- 1 stroužek česneku
- 1 cm zázvoru
- zralé mango
- (nebo mohou být broskve, blumy apod.)
- čerstvý koriandr nebo nať cibulky
Postup přípravy receptu
Zapneme troubu na 190° C. Lososa rozdělíme na 4 proužky (2 na porci). V mističce smícháme sójové omáčky, med, ocet, srirachu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor. Polovinu manga nakrájíme na kostičky, druhou rozmixujeme s 1-2 lžícemi vody a přidáme do mističky.
Do zapékací misky nebo pekáčku dáme na dno sezamový olej, položíme porce lososa. Zalijeme připravenou směsí, přidáme kostičky manga a dáme péct na 15 minut.
Pečeného lososa vyndáme stranou, na talíře dáme uvařenou jasmínovou rýži, přelijeme omáčkou a poklademe dvěma kousky lososa.
Doplníme natrhanými lístky koriandru nebo nasekanou zelenou natí cibulky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený losos v pikantní omáčce s ovocem
K receptu nejsou žádné komentáře.