Pečený losos v pikantní omáčce s ovocem

Ryby Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Ryby Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

400 g lososa
2 lžičky sezamového oleje
2 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce švestkového vína - není nutné
1 lžičku medu
1 lžičku rýžového octa
1 lžičku srirachy
1 stroužek česneku
1 cm zázvoru
zralé mango
(nebo mohou být broskve, blumy apod.)
čerstvý koriandr nebo nať cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 190° C. Lososa rozdělíme na 4 proužky (2 na porci). V mističce smícháme sójové omáčky, med, ocet, srirachu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor. Polovinu manga nakrájíme na kostičky, druhou rozmixujeme s 1-2 lžícemi vody a přidáme do mističky.

  2. Do zapékací misky nebo pekáčku dáme na dno sezamový olej, položíme porce lososa. Zalijeme připravenou směsí, přidáme kostičky manga a dáme péct na 15 minut.

  3. Pečeného lososa vyndáme stranou, na talíře dáme uvařenou jasmínovou rýži, přelijeme omáčkou a poklademe dvěma kousky lososa.
    Doplníme natrhanými lístky koriandru nebo nasekanou zelenou natí cibulky.

Komentáře k receptu Pečený losos v pikantní omáčce s ovocem

K receptu nejsou žádné komentáře.