Losos s maltézskou omáčkou

Ryby Doba přípravy: 45 minut s přípravou 1 názor

Ryby Doba přípravy: 45 minut s přípravou 1 názor

Suroviny 4 porce

4 porce čerstvého lososa
šťáva z jednoho citrónu
1 hrnek zeleninového vývaru
1 cibule
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
Omáčka:
1 pomeranč
2 dl bílého vína
100 g másla
4 žloutky
sůl
pepř
čerstvě nasekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa osolíme, opepříme. Na dno pekáčku nebo zapékací misky dáme olej, na půlkolečka nakrájenou cibulku a lososa. Přelijeme citrónovou šťávou a vývarem a necháme péct cca 20 minut podle tloušťky masa, dokud nezesvětlá a není pevné.

  2. Mezitím připravíme maltézskou omáčku. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu a z kůry nakrájíme asi 1 lžíci jemných nudliček (kostiček). Máslo necháme rozpustit. Žloutky vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, bílé víno, asi lžíci nasekané pažitky a pomerančovou šťávu. Směs za stálého šlehání zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Pak postupně zašleháváme rozpuštěné máslo.

  3. Lososa přelijeme omáčkou a ozdobíme usekanou pažitkou. Podávala jsem s brambory a fazolkami.

Komentáře k receptu Losos s maltézskou omáčkou

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Maltézskou omáčku jsem nikdy nezkoušela,ale proč né,vše je jednou poprvé,může to být dobré;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: losos recept losos recepty losos s omáčkou recept losos recepty losos recepty z lososa omáčka k lososu losos s maltézskou omáčkou recepty na lososa recept na lososa losos-recepty losos recept omáčka recepty losos na másle omacka z bileho vina k lososu recept na přípravu lososa s omáčkou omáčka na lososa losos recept z omackou omáčky pro přípravu lososa na lososa omáčka omáčka na losos