Losos s maltézskou omáčkou

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 45 minut s přípravou 4 porce Ryby 1 názor

Suroviny

4 porce čerstvého lososa
šťáva z jednoho citrónu
1 hrnek zeleninového vývaru
1 cibule
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
Omáčka:
1 pomeranč
2 dl bílého vína
100 g másla
4 žloutky
sůl
pepř
čerstvě nasekaná pažitka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa osolíme, opepříme. Na dno pekáčku nebo zapékací misky dáme olej, na půlkolečka nakrájenou cibulku a lososa. Přelijeme citrónovou šťávou a vývarem a necháme péct cca 20 minut podle tloušťky masa, dokud nezesvětlá a není pevné.

  2. Mezitím připravíme maltézskou omáčku. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu a z kůry nakrájíme asi 1 lžíci jemných nudliček (kostiček). Máslo necháme rozpustit. Žloutky vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, bílé víno, asi lžíci nasekané pažitky a pomerančovou šťávu. Směs za stálého šlehání zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Pak postupně zašleháváme rozpuštěné máslo.

  3. Lososa přelijeme omáčkou a ozdobíme usekanou pažitkou. Podávala jsem s brambory a fazolkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 168 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos s maltézskou omáčkou

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Maltézskou omáčku jsem nikdy nezkoušela,ale proč né,vše je jednou poprvé,může to být dobré;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: losos recept losos recepty losos s omáčkou recept losos recepty z lososa losos recept omáčka recepty losos recepty losos na másle losos s maltézskou omáčkou omáčky k lososu losos-recepty omáčka k lososu omacky losos s omáčkou recept losos omacka omáčka recept k lososu losos a omáčky recepty losos omáčka recept losos s pepřovou omáčkou recepty z lososa s omáčkami

Zapomněl/a jsem heslo