Penne alla Carbonara

Těstoviny Doba přípravy: 60 minut 12 názorů

Těstoviny Doba přípravy: 60 minut 12 názorů

Suroviny 6 porcí

250 g anglické slaniny
250 g čerstvých žampionů
1 cibule
500 g těstovin penne
kelímek 12% smetany
olej řepkový
máslo
100 g eidamu
2 vejce
4 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
houbové koření
mletý muškátový květ nebo oříšek
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme žampiony na čtvrtky, slaninu na drobnější kostičky, cibuli nahrubo. Sýr nastrouháme najemno. Bazalku nakrájíme nadrobno.

  2. Dáme vařit vodu na těstoviny podle návodu, v hlubší pánvi nebo v širším hrnci rozehřejeme olej s kouskem másla. Vložíme nakrájené žampiony a opékáme, poté přidáme slaninu s cibulí, okořeníme, osolíme a opékáme. Po opečení udržujeme v teple a čekáme, až se uvaří těstoviny. Než se tak stane, připravíme si ve vhodné nádobě šlehačku, ve které rozšleháme vejce.

  3. Uvařené a slité těstoviny nasypeme do směsi, do které jsme chvíli před tím přidali a promíchali prolisovaný česnek. Směs stále udržujeme na minimální teplotě, na závěr vlijeme smetanu a zároveň vsypeme nastrouhaný sýr a čerstvou bazalku. Vše pečlivě promícháme, sýr se roztaví a celé se to pěkně spojí. Hrnec sundáme z plotýnky a je hotovo.

Poznámka od kuchařky

Recept je inspirován Italským receptem na špagety alla carbonara.

Komentáře k receptu Penne alla Carbonara