Domácí spaghetti alla carbonara

Angelis Kuchařka: Angelis

Doba přípravy: 30 2 porce Těstoviny 3 názory

Suroviny

300 g špaget (nebo penne) – Barilla, Panzani, Globus, Mamma Lucia, Alnatura nebo jakékoliv italské těstoviny (nepoužívejte hlavně ty české za 10 Kč)
2-3 celé vejce
strouhaný parmezán (nebo Gran Moravia)
250 g čerstvé slaniny (= italsky „pancetta“), kterou nakrájíte na kostky (nebo kupte už připravenou pancettu buď z Lidla nebo kde ji seženete – např. obchod Gran Moravia)
1-2 chilli papriček
olivový olej
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Začněte vařit těstoviny ve vroucí osolené vodě (doporučuji používat hrubou sůl na všechny recepty).

  2. Mezitím si připravte na pánev hodně olivového oleje (cca 7-8 polévkových lžic) a usmažte v něm chvíli chilli papričku 1-2 ks (pokud najdete ty malé chilli papričky cca 1 cm, pokud ne tak můžete použít chilli už rozemleté na malé kousky).

  3. Potom přidejte slaninu (kdo chce může tu malou papričku z pánve následně vyndat). Připravte si do hlubokého talíře vaše vejce (někteří šéfkuchaři doporučují přidat pouze žloutky, já mám z některých italských rodin zkušenost, že přidávají celé vejce) a pořádně je rozkvedlejte, musíte z nich kvedláním vytvořit takovou hustou kaši.

  4. Až sou těstoviny hotové, přidejte je na pánev a pořádně smíchejte při vypnutém ohni se slaninou a olejem. Poté přidejte rozšlehaná vajíčka, trošku parmezánu, vše dost opepřete a všechno pořádně zamíchejte.

  5. Ještě všechno pořádně zamíchejte na velmi mírném ohni necelou 1 minutu. Nakonec ještě všechno posypejte parmezánem (nebo Gran Moravia) a .

Poznámka

TIP: Použijte italský ovčí sýr “Pecorino“ a nahraďte jím Parmezán – zvýrazní chuť a vytvoří trochu jiný recept (tzv. carbonara alla romana – neboli podle římského receptu).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí spaghetti alla carbonara

  • bara.it bara.it

    Spaghetti alla carbonara je jeden z nasich oblibenych receptu a protoze varim nudle prakticky denne na tuto pripravu dochazi hodne casto. Delam jen drobounke upravy. Misto oleje, vlastne ani nevim proc, pouzivam maslo a z vajec jen zloutek. Manzel misto syrem sype hotovy pokrm peprem. Ja ne, pepr mi moc nechutna.
    Kazdopadne "Carbonara" stoji za vyzkouseni a tobe patri bodik :yes:2:yes: a s dovolenim pridam i fotku te moji.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak sem vlezu po týdnu či dvou a hned narazím na..."připravte si vaše vejce"...;-):-D:-D Co dělat, svá vejce nemaje...;-):no: To se pak blbě vaří...

    Odpovědět

  • zizala zizala

Tématické fráze: panzani carbonara špagety alla panna penecarbonara penecarbonara pancetta kde koupit kde koupit pancettu spagety ala panna špagety carbonara penne alla carbonara penne alla carbonara spaghetti ala carbonare carbonara panzani panzani carbonara omacka domácí špagety carbonara panzani omáčka recept pene carbonara penne alla panna chilli carbonara penne alla carbonara recept spaghetti ala carbonara

Zapomněl/a jsem heslo