Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 876 kJ / 5 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,69 g |
Tuky | 410,20 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 466,56 g |
Postup přípravy
Máslo rozpustíme a následně jej smícháme s rozdrcenými sušenkami. Krok 2: Vezmeme dortovou formu (použil jsem tu o průměru 23 cm) a směs sušenek a másla dáme rovnoměrně na dno formy. Směs stlačíme a odstavíme. Nedávejte vychladnout do ledničky! Krok 3: Šlehačku vyšleháme do tuhé konzistence. Do misky dáme všechnu zakysanou smetanu spolu se slazeným kondenzovaným mlékem, pomocí šlehače promícháme. Postupně pak přidáváme ušlehanou šlehačku a důkladně promícháme. Nakonec do směsi přidáme želatinový ztužovač pro přípravu dezertů za studena, který jsme rozmíchali ve 150 ml studené vody. Krok 4: Takto vzniklou směs rozdělíme do dvou misek s tím, že v jedné misce bude 650 g této směsi a ve druhé 600 g směsi. Krok 5: Do misky, kde je 650 g směsi, dáme všechno holandské kakao a do misky kde máme 600 g směsi, dáme všechen vanilkový cukr. Obsah obou misek důkladně promícháme. Krok 6: Do dortové formy, kde máme již nanesenou směs sušenek s máslem, středem nalijeme 9 lžic směsi s kakaem. Do této směsi s kakaem následně nalijeme středem 8 lžic směsi s vanilkovým cukrem. Následně zase přidáme 8 lžic kakaové směsi - opět středem a pokračujeme 8 lžícemi vanilkové směsi. Celé opakujeme do vypotřebování. Krok 7: Nakonce pomocí špejle uděláme šrafování a to tak, že špejli protahujeme od jednoho konce směrem ke středu.
Zveřejněno 19. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený zebra dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWRr
Moje poznámka
Nepečený zebra dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWRr
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 1 hodinou
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 3 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 3 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 4 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 5 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 5 hodinami
Suroviny:
sušenky kakaové,
máslo,
smetana zakysaná,
mléko kondenzované,
šlehačka,
ztužovač želatinový,
cukr vanilkový,
kakao holandské
Komentáře (6)