Suroviny pro 8 porcí
Sklenic máme podle množství, kolik použijeme řepy.
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 088 kJ / 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu omyjeme a asi 1 hodinu vaříme. Uvařenou řepu scedíme a přelijeme studenou vodou. Řepu oloupeme, část nakrájíme na kostičky, část nakrájíme na plátky a část na tenké hranolky, abychom až ji budeme potřebovat, vzali jaký tvar budeme dávat do jídla.
Krok 2: Řepu dáme do sklenic, proložíme bobkovým listem, novým kořením, feferonkami a doplníme nálevem.
Řepu sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85° C 20 minut. Krok 3: Podle množství řepy pak dovaříme nálev, co bude chybět, nebo ten, co zbude, zmrazíme.
Řepu sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85° C 20 minut. Krok 3: Podle množství řepy pak dovaříme nálev, co bude chybět, nebo ten, co zbude, zmrazíme.
Zveřejněno 9. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nákládaná řepa (i pro boršč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gyxr
Moje poznámka
Nákládaná řepa (i pro boršč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gyxr
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
koření nové koření,
bobkový list,
feferonka,
voda,
ocet,
sůl,
cukr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.