Suroviny pro 14 porcí
14porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 383 kJ / 4 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,38 g |
Tuky | 322,34 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 373,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C
4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání. Krok 2: Dále přidáme polovinu mléka a špaldovou mouku smíchanou s práškem do perníku a lehce zamícháme stěrkou. Pak přidáme polohrubou mouku a po troškách přiléváme mléko. Přidáme ostatní ingredience a ušlehaný sníh. Těsto je hustší než lívancové, ale stále natolik řídké, aby pomalu z misky vytékalo do vymazaného a vysypaného kastrůlku s rovnou bočnicí. Upečeno je, když se na špejli nelepí těsto (cca 40 min). Krok 3: Vanilkový puding uvaříme běžným způsobem ve 4 dl mléka. Ihned na povrch položíme plátek tuku, aby se rozpustil a omastil puding, tím se nevytvoří škraloup. Stéviový cukr šleháme s máslem a tukem, pak zašleháme kokosový krém z konzervy. Nakonec po částech přidáváme a zašleháváme puding. Dort rozkrojíme na 3 díly, pokapeme je silnou kávou, naplníme a proložíme čerstvými nebo rozmraženými jahodami. Krok 4: Povrch natřeme krémem, ozdobíme ovocem a kokosovými hoblinkami.
Dort necháme vychladit.
4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání. Krok 2: Dále přidáme polovinu mléka a špaldovou mouku smíchanou s práškem do perníku a lehce zamícháme stěrkou. Pak přidáme polohrubou mouku a po troškách přiléváme mléko. Přidáme ostatní ingredience a ušlehaný sníh. Těsto je hustší než lívancové, ale stále natolik řídké, aby pomalu z misky vytékalo do vymazaného a vysypaného kastrůlku s rovnou bočnicí. Upečeno je, když se na špejli nelepí těsto (cca 40 min). Krok 3: Vanilkový puding uvaříme běžným způsobem ve 4 dl mléka. Ihned na povrch položíme plátek tuku, aby se rozpustil a omastil puding, tím se nevytvoří škraloup. Stéviový cukr šleháme s máslem a tukem, pak zašleháme kokosový krém z konzervy. Nakonec po částech přidáváme a zašleháváme puding. Dort rozkrojíme na 3 díly, pokapeme je silnou kávou, naplníme a proložíme čerstvými nebo rozmraženými jahodami. Krok 4: Povrch natřeme krémem, ozdobíme ovocem a kokosovými hoblinkami.
Dort necháme vychladit.
Zveřejněno 27. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový dort i pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/opxj
Moje poznámka
Perníkový dort i pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/opxj
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 10 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské řízečky
Veramik před 16 minutami
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 6 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 6 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 6 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 6 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 6 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 9 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 9 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 10 hodinami
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
máslo,
skořice,
mléko,
mouka špaldová celozrnná,
prášek do perníku,
mouka polohrubá,
med,
sladidlo,
kakao,
ořechy vlašské,
káva instantní,
voda,
zlatá haná,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
krém kokosový,
káva,
jahody čerstvé,
hobliny,
ovoce
Komentáře (2)