Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 808 kJ / 1 149 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,26 g |
| Tuky | 110,24 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 567 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,18 g |
| Sacharidy | 15,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180° C spodek/vršek.
Očištěné plátky masa i jater na krájíme na velikost soust, oloupané cibule nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější plátky. Vše dáme do pekáčku, vhodného do trouby (do skleněného dám na pečící papír), osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme. Krok 2: V pekáčku mírně podlijeme a vložíme zakryté poklicí nebo alobalem do předehřáté trouby.
Pečeme cca 35-40 minut nebo podle potřeby do změknutí masa, posledních 10 minut dopečeme odkryté. Krok 3: Podáváme s bramborem a klasickou malou oblohou, která k ražniči dle staré receptury neodmyslitelně patří. (Oblohu podle dnešní můžeme vynechat :-) a podávat se salátem).
Očištěné plátky masa i jater na krájíme na velikost soust, oloupané cibule nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější plátky. Vše dáme do pekáčku, vhodného do trouby (do skleněného dám na pečící papír), osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme. Krok 2: V pekáčku mírně podlijeme a vložíme zakryté poklicí nebo alobalem do předehřáté trouby.
Pečeme cca 35-40 minut nebo podle potřeby do změknutí masa, posledních 10 minut dopečeme odkryté. Krok 3: Podáváme s bramborem a klasickou malou oblohou, která k ražniči dle staré receptury neodmyslitelně patří. (Oblohu podle dnešní můžeme vynechat :-) a podávat se salátem).
Zveřejněno 9. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči bez špejlí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKPr
Moje poznámka
Ražniči bez špejlí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKPr
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 50 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 55 minutami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 1 hodinou
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 2 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 3 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 3 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
olej olivový,
játra kuřecí,
slanina anglická vcelku,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)