Závitky z vepřového masa
Samými dobrotami naplněné masové závitky zrovna volají po vidličce a noži. Připravte je třeba již o tomto víkendu své rodině. Přidejte i oblíbenou přílohu, určitě budou chutnat s rýži, bramborem, či knedlíky. Sklidíte jen a jen pochvalu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 587 kJ / 2 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,15 g |
Tuky | 135,03 g |
Vláknina | 14,68 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 6,04 g |
Sacharidy | 69,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve natvrdo uvaříme jedno vejce, zchladíme a oloupeme. Rovněž v osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži, ale mírně ji nedovaříme. Scedíme ji, zchladíme a necháme okapat. V této době můžeme už i připravit tzv. suchou jíšku. Je to hladká mouka, kterou dáme do rendlíku se silným dnem a za stálého míchání ji pozvolna nasucho pražíme do béžové barvy a necháme zchladnout. Připravíme-li jí trochu více, necháme v uzavřené skleničce na příští použití.
Krok 2: Plátky masa rozklepeme do většího, širokého, tenkého plátku, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Krok 3: Na připravené plátky masa rozložíme náplň. Kousek párku, okurky, špalíček uzené slaniny, 1/4 vejce, cibuli nakrájenou na půlkolečka a vše zasypeme rýží. Maso svineme do závitku a zajistíme kovovými jehlami.
Krok 4: Uzenou slaninu nakrájíme na drobnější kostky, vložíme do kastrolu, přidáme olej a necháme chvíli, aby se slanina lehce osmahla. Pak přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do lehce hnědé barvy. Následně přidáme závitky, ze všech stran je prudce opečeme (pozor, ať nespálíme cibuli) a zalijeme horkou vodou nebo pokud máme, tak vývarem.
Krok 5: Přiklopíme pokličkou a závitky dusíme do měkka. V průběhu dušení je jednou otočíme a pokud je třeba, doléváme průběžně vodu. Měkké závitky vyjmeme.
Krok 6: Šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě, vodu přidáme v množství, dle požadované konzistence. Pokud potřebujeme více šťávy, přidáme ještě malinko mouky. Zahuštěnou šťávu necháme minimálně 20 minut pozvolna vařit.
Krok 7: Provařenou šťávu procedíme, dochutíme a vložíme zpět závitky, z kterých jsme odstranili kovové jehly. Závitky ještě necháme prohřát.
Krok 8: Vhodnou přílohou je rýže a třeba mrkvový salát s jablky.
Zveřejněno 30. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9yY
Moje poznámka
Závitky z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9yY
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 7 minutami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 2 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 15 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 52 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 12 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 14 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Suroviny:
maso vepřové z kýty,
sůl,
pepř mletý,
hořčice,
olej,
slanina uzená,
cibule,
mouka hladká,
okurky sterilované,
párky,
slanina uzená,
vejce,
cibule,
rýže
Komentáře (6)