Rybí polévka z nilského okouna

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Polévky 7 názorů

Suroviny

10 dkg odřezků z filetu nilského okouna
2 cibulky šalotky
celer
pórek
mrkev
sůl
pepř
máslo
smetana
sušený kopr
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odřezky z filetů okouna nilského nakrájíme na menší nepravidelné tvary, osolíme a orestujeme na rozpuštěném kousku másla. vPřidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev) a na jemná kolečka nakrájenou cibuli šalotku.

  2. Zalijeme asi 1,5 litrem horké vody a necháme vařit cca 10 minut.

  3. Na závěr přidáme na jemno nakrájený pórek. Polévku osolíme, opepříme, ochutíme „špetkou“ sušeného kopru a přidáme cca 2 dcl smetany.

  4. Necháme přejít varem a jer hotovo.

  5. Pro zpestření si můžeme udělat rohlíkové medailonky a to tak, že rohlík nakrájíme šikmo na kolečka, která z jedné strany potřeme máslem a z druhé strany potřeme rozetřeným česnekem.

Poznámka

Lze použít i jinou rybu - ale je potřeba, aby byla cítit po rybě, což třeba u Pangasiuse nějak nefunguje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí polévka z nilského okouna

Tématické fráze: okoun nilsky recept polévka z pangasiuse okoun nilský recepty recepty okoun na smetaně okoun recept okoun nilský jako čína recepty na rybí polévku s máslem okoun na cibuli okoun nilský s česnekem vareny okoun recept vařený okoun z pangasiusa polevka recept receptz dýně rybí polévka z pangasiuse receptz na košíčky recept na okouna recept rybí polévka z pangasiuse