Rybí polévka z nilského okouna

Polévky Doba přípravy: 20 minut 7 názorů

Polévky Doba přípravy: 20 minut 7 názorů

Suroviny 4 porce

10 dkg odřezků z filetu nilského okouna
2 cibulky šalotky
celer
pórek
mrkev
sůl
pepř
máslo
smetana
sušený kopr

Postup přípravy receptu

  1. Odřezky z filetů okouna nilského nakrájíme na menší nepravidelné tvary, osolíme a orestujeme na rozpuštěném kousku másla. vPřidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev) a na jemná kolečka nakrájenou cibuli šalotku.

  2. Zalijeme asi 1,5 litrem horké vody a necháme vařit cca 10 minut.

  3. Na závěr přidáme na jemno nakrájený pórek. Polévku osolíme, opepříme, ochutíme „špetkou“ sušeného kopru a přidáme cca 2 dcl smetany.

  4. Necháme přejít varem a jer hotovo.

  5. Pro zpestření si můžeme udělat rohlíkové medailonky a to tak, že rohlík nakrájíme šikmo na kolečka, která z jedné strany potřeme máslem a z druhé strany potřeme rozetřeným česnekem.

Poznámka od kuchařky

Lze použít i jinou rybu - ale je potřeba, aby byla cítit po rybě, což třeba u Pangasiuse nějak nefunguje.

Komentáře k receptu Rybí polévka z nilského okouna

Tématické fráze: okoun nilsky recept polévka z pangasiuse okoun nilský recepty recepty okoun na smetaně okoun recept okoun nilský jako čína recepty na rybí polévku s máslem okoun na cibuli okoun nilský s česnekem vareny okoun recept vařený okoun z pangasiusa polevka recept receptz dýně rybí polévka z pangasiuse receptz na košíčky recept na okouna recept rybí polévka z pangasiuse