Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 963 kJ / 1 664 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,32 g |
| Tuky | 66,06 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 771 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 185,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo.
Krok 2: Na másle orestujeme najemno nakrájenou bílou část jarní cibulky a přidáme mouku, dobře promícháme a uděláme světlou jíšku.
Krok 3: Zalijeme mlékem , promícháme a přidáme vývar, libeček, koření, sůl a pepř. Přidáme nakrájenou zelenou část cibulky a smetanu. Dochutíme citronem.
Krok 4: Podáváme s bramborem a vejci.
Zveřejněno 25. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nové brambory s vejci a smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/828Mj
Moje poznámka
Nové brambory s vejci a smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/828Mj
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 22 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 3 minutami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 53 minutami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 59 minutami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Mrkvový salát
poirotka před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 1 hodinou
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 2 hodinami
Domácí veka
KucharkaRenata před 2 hodinami
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 2 hodinami
Suroviny:
brambory rané,
sůl,
vejce,
máslo,
cibulka jarní,
mouka hladká,
mléko,
vývar masový,
smetana,
sůl,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
šťáva citronová,
libeček
Komentáře (4)