Broskvový džus
Domácí broskvový džus je osvěžující nápoj plný letní sladkosti a jemné ovocné chuti. Vyrobený z čerstvých, šťavnatých broskví, potěší nejen v horkých dnech, ale kdykoliv si chcete připomenout chuť léta. Ideální na snídani nebo ke svačině.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 137 kJ / 1 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,20 g |
Tuky | 2,29 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 288,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve odpeckujeme, jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, "bubáka" a prohlubeň kolem stopky. Slupku ponecháme.
Krok 2: Takhle očištěné, navážené ovoce rozvaříme v menším množství vody, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník.
Krok 3: Protlak odměříme, rozpustíme v něm cukr a kyselinu a ve sklenicích ho zavaříme.
Krok 4: Ředíme vodou až před konzumací. Na 7 dl zavařeného džusu přidáme asi 1,5 l vody.
Zveřejněno 14. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l50r
Moje poznámka
Broskvový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l50r
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 8 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 9 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 10 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 10 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 11 hodinami
Maková náplň
mismi před 11 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 13 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 13 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
broskvový juice,
zavařené broskve,
džus,
broskvová šťáva,
broskový džus,
jak zavařit broskve,
recept na domácí džus,
zavaření broskví,
domácí džus,
výroba broskvového džusu,
stava z broskvi,
broskvové recepty,
džusy recepty,
broskvovydzus,
broskvový juice domácí,
broskvovy protlak,
džus recept,
džus recepty,
zavařené broskve recept,
broskvovy jujce
Suroviny:
broskve,
jablko,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (7)
Jen teda dotaz: zavařovat 20min 80°C?
Děkuji a posílám zasloužený bod
I my už tento džus děláme jen z broskví, je takový...jemnější