Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančovo-citronový džus

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

5. 7. 2010 15:07

Suroviny

Porce: 8-9 litrů

Nutriční hodnoty

Energie8 901 kJ / 2 127 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy521,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Džus dělám každý rok na začátku letní sezony a vydrží nám, ještě si ho někdy ředíme bublinkovou vodou. Kdo nemá rád chuť citronové kůry, může jí vyhodit a nebo citron vymačkat. Od koho mám recept už vůbec nevím, je to plno let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

cvrnda

2. 2. 2019 20:58

Děláme podobné ????;-)

maja f

7. 4. 2013 15:22

Bibinko děkuji :-)

Bibinka

7. 4. 2013 15:15

maja f: Majo, když ten džus máš v lednici vydrží ti v pohodě skoro celou jednu sezonu-tak asi 3 měsíce a s tím cukrem, my nemáme rádi až tak sladké pití, to se nezažene žízeň a i tak to stačí že i ředíme, ale ten džus je k přímému pití, nic se ředit nemusí a koncentrát to není;-) Když dáš ovoce bez kůry, tak vodu uber tak na 6 litrů.

maja f

6. 4. 2013 11:08

Jakou to má prosím trvanlivost? Vydrží to minimálně týden v ledničce? Moc bych si to přála vyzkoušet :-) Překvapilo mě to množství cukru, jinde se dává 10x tolik, ale to je pak koncentrát na ředění a to já nechci. A těch 8l vody bude stačit? Kolik l mám dát, když tam tu kůru nedám? Díky :-)

Bibinka

20. 7. 2010 15:10

Zdeni, děláš mi radost;-) a víš, že já to příště udělám taky bez těch kůr, ono je to přeci jenom takové nahořklé, tak dobrý typ:yes:

Zdenka1

20. 7. 2010 14:30

Tak jsem dělala podruhé. Tentokrát jsem kůru z citrusů předem odstranila. Chutnalo nám to tak víc. Výborné a zdravé osvěžení pro horké dny.:-):yes:

Zdenka1

15. 7. 2010 11:58

Chtěla jsem udělat tento pomerančový džus, ale omylem jsem si přinesla z obchodu červené grepy. Tak jsem udělala grepový džus.Cukru jsem dala 100g, vody jen 6 litrů, aby mi to nezabíralo moc místa v lednici a pak jsme dořeďovali. Příště to zkusím bez té rozmixované kůry. Skvělý recept a bod č. 12:-p

Bibinka

8. 7. 2010 21:56

Mikklíku, neboj, ještě bych řekla, že je to sladší, my si to ředíme vodou;-) Ty litry asi přepíšu, protože ve výsledku je toho džusu 5-7 litrů, podle toho, jak dlouho se vaří, dobrý je to vařit v papiňáku v menším množství a pak ostatní vodu převařit a přidat na to množství. Tak ať chutná:yes:

mikklik

8. 7. 2010 20:59

Ráda bych tento džusík zkusila udělat, ale mám pocit, jestli tam není chybička v množství cukru:-? Ne, že by byl cukr tak zdravý, ale není to na cca 9 litrů trochu málo?:-)
Za odpověď předem děkuji.

Bibinka

8. 7. 2010 17:33

Miszo, máš ho bezvadnej a já jsem moc ráda, že holčičkám chutnal-na to sem byla dost zvědavá. Ty slupky ho zhustí, ochutí a někdy může mít i mírně nahořklou chuť(podle slupek), tudíš jestli je to džusík pro holky, tak jim to dělej bez nich a nebo půl tak a půl onak:-D

misza

8. 7. 2010 08:37

Bibinko, včera už jsem si to přečetla pozdě.:-) Přecedila jsem to, obrala od slupek a rozmixovala. Měla jsem strach, že mi to zhořkne. Dnes jsem to dávala holkám na snídani a malá to pila, což z obchodu mi džusy nechce a starší prohlásila, že je výborný a lepší než z obchodu. Namíchala jsem to jen na 5 litrů, protože jsem ty slupky odstranila a nechtěla jsem ať je to jen obarvená voda. Ty slupky přece dochutí mnohem více. Příště to vyzkouším rozmixovat vše. Přidávám fotečku:-K

Bibinka

7. 7. 2010 18:13

Miszo, promiň, ale dostala jsem se sem až teď, tak nevím, jestli už není pozdě;-) Ano všechno rozmixuješ a potom přecedíš, nebo vymačkáš přes plátýnko a on je ten džus krásně čistej;-) My už jsme vypili 1 lahev, tak ať vám všem, hlavně holčičkám chutná:yes:

misza

7. 7. 2010 15:55

Bibi prosím tě můžeš mi poradit? Mám nějaké nejasnosti ohledně toho uvařeného ovoce. Rozmixuji všechno uvařené ovoce? I s těma šlupkama? A pak to propasíruju? A co s tou vodou ve které se vaří to ovoce?

misza

6. 7. 2010 21:32

Bibinko, díky za tento recept. Zítra v obchodě mrknu po ingrediencích a jdu kuchtit.;-) Holky budou mít vitamínovou bombu.:-)) Velký boďan pro tebe:-!:yes::yes:

Vaclav Fronek

6. 7. 2010 08:16

Janinko-Bábinko. Ani to nebolrlo. Já mám sice "Sodastream" a sirupi, ale džusík taky moc rád. Trochu to obměnít. /// Neměním akorát své přátele za jiné, nebo jako politici manželku :!!///. Ale u stravování se nechám zviklat. Tvůj DŽUSÍK udělám ješě dnes a zatím pozdravuju a dávám +bodík 9. Václav.:-p;-):-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomerančovo mrkvový džus grepový džus grepový džus recept pomerančovomrkvový džus domácí juice domácí grepový džus domácí džus pomeranč pomerančový džus ze slupek domácí mrkvový džus domácí pomerančový džus recept pomerančový džus s mrkví pomerančovo mrkvový džus recept jak udelat džus dzus ze slupek dzus bez cukru domácí pomerančovo mrkvový džus domácí grepový džus recept džus z pomerančovích slupek jak vyrobit dzus pomerancovy dzus bez cukru

Suroviny: pomeranče, citron, cukr, kyselina citronová, voda

TopRecepty.cz

Pomerančovo-citronový džus

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XrAl