Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brownies jsou čokoládový moučník, který má velmi výraznou chuť a hustou konzistenci. Bývá tenký, hutný a vlhký, skoro jako kdybyste kousali do mírně rozpuštěné čokolády. Milovníci čokolády na něj nedají dopustit, a tak jistě ocení i tento extra rychlý způsob přípravy.

Čokoládové dezerty jsou chuťově výrazné a velmi sladké, takže se příliš nehodí v letním období, kdy toužíme spíše po osvěžení. Zato ale přijdou k chuti kdykoli jindy. Brownies jsou vynikající teplé i studené, posypané ořechy či lyofilizovaným ovocem.

Jak na brownies z pánve

Kromě potřebných surovin na brownies budete potřebovat také kvalitní pánev.

  1. Na pánvi nechte rozpustit máslo a třtinový cukr.
  2. Přidejte na kousky rozlámanou hořkou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Následně přidejte holandské kakao a i to pečlivě vmíchejte do směsi.
  4. Pánev sundejte a do směsi přidejte dvě vejce a prosejte hladkou mouku.
  5. Pánev vraťte na plotnu a směs povařte.
  6. Poté směs přemístěte do zapékací misky nebo jiné vhodné nádoby a nechte alespoň půl hodiny vychladit.
  7. Posledním krokem je zdobení dle vlastní chuti, např. arašídy, kakaem či ovocem.

Pozor, všechny typy brownies jsou silně návykové.

Komentáře

Další tipy a triky