Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný králičí hřbet pečený s bůčkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby marinování masa

115 min (15 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 019 kJ /
721 kcal
Bílkoviny5,36 g
Tuky67,26 g
Vláknina8,37 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy21,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí hřbet podél páteře vykostíme, odblaníme a prošpikujeme proužky vychlazeného špeku. Krok 2: Do masa vmasírujeme sůl, pepř a utřený česnek. Poté vložíme do uzavíratelné misky, promícháme s marinádou a proložíme nakrájenou cibulí. Uzavřené necháme marinovat přes noc nebo i 24 hodin. Krok 3: Na pekáči obložíme hřbet bůčkem a pomalu pečeme v troubě předehřáté na 170 °C na spodní a horní ohřev cca 100-120 minut. Podle potřeby podléváme vepřovým vývarem nebo vývarem z kostí. Krok 4: Upečený hřbet podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo bramborem a salátem podle chuti.

Zveřejněno 9. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný králičí hřbet pečený s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9gYW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný králičí hřbet pečený s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9gYW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom::-) moc děkuji, jsem ráda, že jsem dostala toho jednoho, před 40 roky jsme ještě měli vlastní ale teď bydlíme v paneláku :-D

Skvělé Maruško, králíka se nikdy nepřejím.:yes:

Skvělé Maruško, králíka se nikdy nepřejím.:yes:

Suroviny:
hřbet králičí, špek, sůl, pepř mletý, česnek, cibule, bůček vepřový, olej, kečup sladký, hořčice plnotučná, koření paprika maďarská, chilli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu