Králičí hřbet na kaparech

Jiné maso Doba přípravy: 2 hod 10 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 2 hod 10 názorů

Suroviny 2 porce

1 králičí hřbet
100 ml bílého suchého vína
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce kaparů / i víc - podle chuti
snitka rozmarýnu
1 lžíce mouky
2 lžíce másla
vývar
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku rozehřejeme trochu oleje, lžíci másla a hřbet zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, potřeme maso hořčicí, podlijeme vínem, vývarem, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby (cca 180°C).

  2. Když je maso téměř měkké, odkryjeme, přilijeme vývar, přidáme rozmarýn a zahustíme šťávu kuličkami, které si děláme z mouky a zbývajícího másla.

  3. Dopečeme doměkka a vložíme okapané kapary.

Poznámka od kuchařky

Hřbet vykostíme a maso nakrájíme na malé medailonky.

Komentáře k receptu Králičí hřbet na kaparech

Tématické fráze: králičí hřbet králičí hřbet recept králičí hřbet na hořčici recept králičí hřbet králičí hřbety recept d kapary recept na medailonky z kralika králičí hřbet na rozmarýnu králík na rozmarýnu a kaparech medailonky z králičího hřbetu recept na králičí hřbet hřbet králík recepty králičí hřbet jak pripravit kralici hrbety recepty z králičího hřbetu priprava masa kralici hrbety kucharka kralici hrbet medajlonky králičí hřbety recept králík,rozmarýn, kapary kr%c3%a1li%c4%8d%c3%ad+rol%c3%a1da