Marmeláda z domácí pekárny: Poradíme vám, jak ji připravit téměř bez práce
Máte to štěstí, že vlastníte domácí pekárnu? Využijte ji kromě pečení chleba i na přípravu domácí marmelády. Díky ní vám příprava nezabere mnoho času, budete to mít téměř bez práce a skvělý výsledek je zaručen.
Začíná léto, na zahradě červenají jahody, dozrávají třešně a vy přemýšlíte, jak zpracovat úrodu ovoce na zimu? Domácí marmeláda bude jasná volba! Připravit se dá skoro ze všech druhů ovoce, které na zahradě zvládnete vypěstovat. A pokud vlastníte domácí pekárnu, patříte mezi ty šťastlivce, kteří budou mít přípravu marmelády skoro bez práce.
Domácí marmeláda je k nezaplacení
Marmeláda je oblíbená pochoutka, kterou si mažeme na palačinky, chleba s máslem nebo přidáváme do moučníků. Zaručeně nejlepší je vždy ta domácí. Aby byla na přípravu co nejjednodušší, poradíme vám, jak si na pomoc vzít domácí pekárnu. Stačí si pouze zkontrolovat, zda na pekárně máte funkci ,,džem,, či ,,marmeláda,,.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Postup na jahodovou marmeládu z domácí pekárny
Nejprve je nutné si obstarat veškeré suroviny a práci již za nás bude mít na starosti pekárna.
- Na jahodovou marmeládu budeme potřebovat 900 g jahod, 500 g želírovacího cukru a 1 lžíci citronové šťávy.
- Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- Společně se želírovacím cukrem a jednou lžící citronové šťávy vložíme do nádoby, ve které běžně pečeme chleba, a vše promícháme.
- Na domácí pekárně zapneme program ,,Marmeláda,, a necháme ji pracovat.
- Po skončení programu vyjmeme nádobu z domácí pekárny a marmeládu plníme do čistých sklenic.
- Sklenice na 5 minut otočíme dnem vzhůru, aby se víčka sterilovala, a poté sklenice vrátíme zpět.
- Tip: Při manipulaci s nádobou buďte opatrní, marmeláda v ní je opravdu velmi horká.
Máte i vy nějaký nápad, který pokrm lze připravit v domácí pekárně? Budeme rádi, když se o něj se čtenáři podělíte v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 28 minutami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 13 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Marmelády a džemy snadno a rychle uvaříme po malých dávkách na pánvi. Poradíme, jak při vaření postupovat
Jak na domácí marmelády? Přinášíme zaručené rady, se kterými se vždy povedou!
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře