Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 635 kJ / 7 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,98 g |
| Tuky | 465,96 g |
| Vláknina | 31,20 g |
| Cholesterol | 2,35 g |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 704,26 g |
Postup přípravy
Smetanu přivést do teploty skoro k varu.
Přidat bílou čokoládu, med a vanilkovou esenci. Po rozpuštění čokolády s medem a esencí prošleháme tyčovým mixérem, aby se tuk pěkně spojil.
Dát do misky, přiložit přímo na ganache fólii, aby se neudělal škraloup a dát do druhého dne do ledničky vychladit.
Druhý den vyšlehat spolu i se smetanou ke šlehání. Krok 2: Čokoládový krém:
Postupujeme stejně jako u vanilkového krému.
Před plněním dortu vychlazenou směs vyšlehejte do pevného krému. Ke konci šlehejte raději pomaleji, aby se krém nepřešlehal. Krok 3: Vanilkový korpus s kousky čokolády o průměru 23 cm:
Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem na pevný sníh. Nejprve na nižší otáčky šlehejte samotné bílky, až se vytvoří bílá pěna, pak přisypte postupně cukr a zvyšte šlehání na maximum. Krok 4: Žloutky našlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojte, přidejte nastrouhanou čokoládu, prosátou mouku ve 2-3 dávkách a nakonec olej. Krok 5: Těstem naplňte formu a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut.
Pak snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dalších cca 15 minut, až je korpus upečený. Krok 6: Čokoládová poleva:
Rozehřejeme smetanu, přidáme čokoládu, rozpustíme. Dobře promícháme, necháme trochu vychladit a na závěr polijeme pěkně dort.
Dáme do lednice ztuhnout a pak už můžeme zdobit.
Zveřejněno 24. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilkovo-čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgqx
Moje poznámka
Vanilkovo-čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgqx
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 3 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Suroviny:
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání,
med,
esence vanilková,
smetana ke šlehání,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
čokoláda hořká,
olej rostlinný,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání
Komentáře (6)