Postup přípravy
Přidáme rajčatový protlak a chvíli provaříme. Zalijeme krabičkou pasírovaných rajčat a rajčaty z plechovky i s nálevem. Přesypeme bylinkami, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí masa. Krok 3: Než se nám omáčka dodělá (občas promícháme), uvaříme těstoviny a nastrouháme sýr (eidam, gouda alespoň 45%). Chutná je boloňská omáčka i sypaná parmazánem. Krok 4: Cca 5 minut před stažením omáčky z plotny přidáme nadrobno pokrájený česnek.
Nakonec dochutíme solí, je-li potřeba. Můžeme osladit lžící cukru, ale to vůbec není potřeba. Krok 5: Servírujeme ihned po uvaření.
Zveřejněno 30. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka k těstovinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxjvR
Moje poznámka
Boloňská omáčka k těstovinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxjvR
Nejnovější recepty
Letní melounový salát s okurkou
Přidáno před 34 minutami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 7 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 1 hodinou
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 2 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 2 hodinami
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 2 hodinami
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 3 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 4 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 4 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
slanina anglická,
sádlo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
rajče,
rajče loupané,
česnek,
vývar masový,
koření italské bylinky,
sůl,
pepř,
cukr,
těstoviny,
sýr
Komentáře (16)
Mějte se krásně. 🙂
Recept, co jste mi poslala určitě uvařím. Díky. Mějte se.
Tak treba hnedka v podobnych receptech pod tim Tvym je tento:
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Jen video k receptu neodpovida postupu pripravy, ktery k nemu autorka pridala.
To znamena - je treba nechat maso dobre opect se zeleninovym zakladem, zalit vinem, nechat vino odparit opet na tuk a teprve pak rajcata . . . .
Zadne italske bylinky, cesnek, anglicka slanina ci petrzel a misto celeru, celer rapikaty.
Ten cukr je asi zvyk, budiz, asi mas rada sladke
A jinak Ti preji radost z vareni, snahu dokazi urcite ocenit
No, spíše bych parmazán vytknul před závorku...