Boloňská omáčka s těstovinami (vřeteny)

Mleté maso Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Mleté maso Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

500 g vepřového masa
konzerva loupaných rajčat nebo 5 spařených a oloupaných rajčat
1 cibule
sůl
pepř
muškátový oříšek
bazalka (nejlépe čerstvá)
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce červeného vína
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev s rozpáleným olejem hodíme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Poté vložíme mleté maso, které osolíme, opepříme a mícháme po dobu 15 minut.

  2. Mezitím si na kostičky nakrájíme rajčata (buď z konzervy nebo spařená ve vodě a zbavená slupek), bazalku a dáme k masu. Přidáme trošku muškátového oříšku, 2 lžíce protlaku, 4 lžíce červeného vína a vše promícháme.

  3. Za občasného míchání vaříme cca 20 minut. Podáváme s těstovinami.

Komentáře k receptu Boloňská omáčka s těstovinami (vřeteny)

  • ginnus ginnus

    Jednoduché a rychlé:) I když nejsem zastánce masa, boloňskou si občas dám:)

    Odpovědět

  • lucie lucie(neregistrovaný)

    je to dobrá rycchlovka:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jednoduchá boloňská omáčka rychla bolonska omacka boloňská omáčka video boloňská omáčka bez masa boloňská omáčka videorecept vepřová konzerva s těstovinami bolonska omacka z rajcat boloňská omáčka video recept videorecept boloňská omáčka boloňská omáčka z konzervy bolonska omacka jednoducha omacka s vřetenem bolonská omáčka z vepřové konzervy bolonske spagety video recepty na bolonskou omacku boloňská omáčka z mleteho masa babicovy dobroty bolonska omacka vepřové s vřeteny bolonská omáčka na těstoviny bolonska omacka z protlaku