Křehké pečivo s nivou a česnekem
Šneky z křehkého těsta, s aromatickou nivou a lehce štiplavým česnekem, jsou ideálním slaným pohoštěním na oslavy a nebo jen tak, když si chcete zpříjemnit večer u televize. Ze stolu zmizí během chvilky.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 391 kJ / 3 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,91 g |
Tuky | 224,98 g |
Vláknina | 14,17 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 8,43 g |
Sůl | 20,97 g |
Sacharidy | 236,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku a smícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a vklepneme do něho vejce, přidáme kysanou smetanu a nakrájené studené máslo.
Krok 2: Propracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme alespoň na hodinu do lednice.
Krok 3: Pak na mírně pomoučněném vále z těsta rozválíme 2 stejně velké obdélníky.
Krok 4: Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme nasekanou pažitkou a nastrouhanou nivou.
Krok 5: Pláty stočíme jako roládu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakrájíme na asi 15-20 stejně velkých dílků, které klademe na plech s pečicím papírem řezem dolů.
Krok 6: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 20. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké pečivo s nivou a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgw3
Moje poznámka
Křehké pečivo s nivou a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgw3
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 6 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 37 minutami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 1 hodinou
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 1 hodinou
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 3 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 4 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 6 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 6 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
vejce,
smetana kysaná,
vejce,
pažitka,
česnek,
sýr niva
Komentáře (7)
Po upečení je těsto pevné, křupavé, když to porovnám s lasickými šneky, takré se mizdají díky slanině mastnější , tak tady tyto mi přjdou sušší, ale chuťově výborné