Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,49 g |
Tuky | 21,46 g |
Vláknina | 3,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 23,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku odblaníme.
Krok 2: Pak ji nakrájíme na cca 2 cm tlusté plátky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka, pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka.
Krok 3: V hlubším hrnci na olivovém oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou jarní cibulku s prolisovaným česnekem.
Krok 4: Plátky panenky vložíme do hrnce k cibuli s česnekem a rychle z obou stran opečeme. Podlijeme vývarem a necháme přikryté dusit, dokud nebude maso zcela měkké.
Krok 5: Ke konci přidáme nakrájený pórek a majoránku a zatřeme Maizenou.
Krok 6: Podávala jsem s vařenou rýží.
Zveřejněno 27. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5rZW
Moje poznámka
Vepřová panenka s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5rZW
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 44 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 49 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
pórek,
cibulka jarní,
česnek,
vývar zeleninový,
olej olivový,
majoránka,
sůl,
pepř,
škrob kukuřičný
Komentáře (2)