

Rohlíčky z tatranek
Suroviny
- 5 tatranek (40 g)
- 2 sojové suky
- 360 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 2 celá vejce
- moučkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
Tatranky a sójové suky umeleme, přidáme k nim mouku, cukr, nastrouhané máslo, vejce a vypracujeme těsto, které necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.
Pak z něj uděláme rohlíčky, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova. Vlažné rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.
Poznámka od kuchařky
Rohlíčky jsem pekla v předehřáté troubě na 150°C, poté jsem přidala na 170°C a pekla, ale záleží na typu trouby, kdo jakou má.