Rohlíčky z tatranek

Suroviny

5 tatranek (40 g)
2 sojové suky
360 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
250 g másla
2 celá vejce
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Tatranky a sójové suky umeleme, přidáme k nim mouku, cukr, nastrouhané máslo, vejce a vypracujeme těsto, které necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.

  2. Pak z něj uděláme rohlíčky, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova. Vlažné rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.

Poznámka od kuchařky

Rohlíčky jsem pekla v předehřáté troubě na 150°C, poté jsem přidala na 170°C a pekla, ale záleží na typu trouby, kdo jakou má.

Komentáře k receptu Rohlíčky z tatranek

Tématické fráze: pracicky z tatranek pařížské rohlíčky z tatranek