Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka ve slanině

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené. Panenku servírujeme nejlépe se šťouchanými bramborami.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 458 kJ /
1 783 kcal
Bílkoviny119,25 g
Tuky145,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,50 g
Sacharidy0,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku očistíme, rozkrojíme na 2 kusy a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olejem. Krok 2: Tři až čtyři plátky slaniny narovnáme vedle sebe, položíme na ně panenku a zamotáme. Takto zabalíme oba kusy panenky. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a panenku na něm zprudka z obou stran opečeme. Krok 4: Potom ji umístíme do pekáčku, vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 15–20 minut. Pečení by nemělo být delší, abychom panenku nevysušili. Krok 5: Po upečení panenku nakrájíme a podáváme se šťouchanými bramborami se slaninou nebo bez slaniny.

TIP: Jak připravit vepřovou panenku

Zveřejněno 1. 1. 2012

Poznámka autorky Papunka

Zdroj: recept podle šéfkuchaře Petra Svitáka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka ve slanině

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6z5O

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka ve slanině

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6z5O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jednoduchý a skvělý recept! 🙂

Děkuji za odpověď:-K

Co kdybych panenku připravila jen na pánvi přikrytou poklicí, nechci použít troubu.:-)

Koubkova:
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti) :-)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo;-)
Další (barbarská:-8 možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...:-K

Trošičku jsem si to poupravila a výtečný. Panenka šťavnatá . Dělala jsem s kaší. :yes:<3:yes:
Přiložila jsem foto. :-*

vyborne. vcera jsem to uvarila, bohuzel jsem nestihla vyfotit.:-)

:-p+7:yes:

vseumel: Omáčka je udělaná z vývaru, který jsem měla už připravený v mrazáku, přidala jsem ho do výpeku po panence, provařila jsem omajdu a potom zahustila. Pokud nemáte hotový vývar, tak ho lze udělat i z kostky.

To by mi chutnalo a jak vznikla ta krásná omáčka?:yes::-p

:yes: určitě dobrůtka:-*:-K

:yes::yes:

:-p:yes:

Pěkný recept, s tou slaninkou to vyzkouším;-):yes:

To je krásně šťavnatá panenka:yes:+1

Tématické fráze:
vepřová panenka, vepřová panenka recepty, vepřová panenka ve slanině, veprova panenka zabalena ve slanine, veprova panenka recept, panenka ve slanině, vepřová panenka na slanině, recept na vepřovou panenku, recepty z veprove panenky, veprova panenka top recepty, vepřová panenka se slaninou, pečená vepřová panenka na slanině, šťavnatá vepřová panenka, veprova panenka slanina, recepty na vepřovou panenku, pečená panenka ve slanině, panenka zabalená ve slanině, vepřová panenka se šťouchanými brambory, recept panenka ve slanině, recept veprova panenka

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř drcený, olej

Přidat fotografie receptu