Vepřová panenka ve slanině

Papunka Kuchařka: Papunka

Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

500 g vepřové panenky
15 dkg slaniny
sůl
drcený pepř (nadrcené kuličky pepře)
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku rozkrojíme na 2 kusy a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olivovým olejem.

  2. Tři až čtyři plátky slaniny narovnáme vedle sebe, položíme na ni panenku a zamotáme. Takto zabalíme každý kousek panenky.

  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a panenku na něm zprudka z obou stran opečeme.

  4. Potom ji přendáme do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby na 170°C a pečeme 20 minut. Pečení by nemělo být delší jak 20 minut, protože by mohla být panenka vysušená.

  5. Po upečení panenku rozkrojíme a podáváme se šťouchanými brambory se slaninou nebo bez slaniny.

Poznámka

ZDROJ: recept podle šéfkuchaře Petra Svitáka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka ve slanině

  • Koubkova Koubkova

    Děkuji za odpověď:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Koubkova:
    Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti) :-)
    No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo;-)
    Další (barbarská:-8 možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...:-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Co kdybych panenku připravila jen na pánvi přikrytou poklicí, nechci použít troubu.:-)

    Odpovědět

  • Maaruska Maaruska

    Trošičku jsem si to poupravila a výtečný. Panenka šťavnatá . Dělala jsem s kaší. :yes:<3:yes:
    Přiložila jsem foto. :-*

    Odpovědět

  • Marysia Marysia

    vyborne. vcera jsem to uvarila, bohuzel jsem nestihla vyfotit.:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Papunka Papunka(autorka receptu)

    vseumel: Omáčka je udělaná z vývaru, který jsem měla už připravený v mrazáku, přidala jsem ho do výpeku po panence, provařila jsem omajdu a potom zahustila. Pokud nemáte hotový vývar, tak ho lze udělat i z kostky.

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    To by mi chutnalo a jak vznikla ta krásná omáčka?:yes::-p

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes: určitě dobrůtka:-*:-K

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • jahoda jahoda

    Pěkný recept, s tou slaninkou to vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To je krásně šťavnatá panenka:yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová panenka vepřová panenka recepty vepřová panenka ve slanině veprova panenka recept veprova panenka zabalena ve slanine panenka ve slanině vepřová panenka na slanině recept na vepřovou panenku recepty z veprove panenky vepřová panenka se slaninou veprova panenka top recepty šťavnatá vepřová panenka recepty na vepřovou panenku pečená vepřová panenka na slanině veprova panenka slanina pečená panenka ve slanině panenka zabalená ve slanině vepřová panenka se šťouchanými brambory recept panenka ve slanině recept veprova panenka

Zapomněl/a jsem heslo