Vepřová panenka ve slanině
Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené. Panenku servírujeme nejlépe se šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 458 kJ / 1 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,25 g |
Tuky | 145,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 345 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,50 g |
Sacharidy | 0,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: recept podle šéfkuchaře Petra Svitáka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 9. 2018 12:47
Děkuji za odpověď

25. 9. 2018 12:19
Koubkova:
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská
možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)

No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo

Další (barbarská


25. 9. 2018 10:31
Co kdybych panenku připravila jen na pánvi přikrytou poklicí, nechci použít troubu.

25. 9. 2018 10:27
Trošičku jsem si to poupravila a výtečný. Panenka šťavnatá . Dělala jsem s kaší. 


Přiložila jsem foto.



Přiložila jsem foto.

8. 1. 2012 09:31
vyborne. vcera jsem to uvarila, bohuzel jsem nestihla vyfotit.

4. 1. 2012 17:12


2. 1. 2012 22:04
vseumel: Omáčka je udělaná z vývaru, který jsem měla už připravený v mrazáku, přidala jsem ho do výpeku po panence, provařila jsem omajdu a potom zahustila. Pokud nemáte hotový vývar, tak ho lze udělat i z kostky.
2. 1. 2012 21:50
To by mi chutnalo a jak vznikla ta krásná omáčka?



2. 1. 2012 10:28



2. 1. 2012 05:48


1. 1. 2012 22:32


1. 1. 2012 21:58
Pěkný recept, s tou slaninkou to vyzkouším



1. 1. 2012 20:47
To je krásně šťavnatá panenka
+1

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Quesadilla plněná jackfruitem
Přidáno před 9 hodinami

Kuskusový pudink
Přidáno před 12 hodinami

Kuře na paprice s kapiemi
Přidáno před 13 hodinami

Můj minimalistický bramborový salát
Přidáno před 15 hodinami

Lilkové rolky plněné kuskusem na salátku
Přidáno před 16 hodinami

Boloňská omáčka k těstovinám
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Sypaný jablečný koláč podle mě
uvařil/a Danickova
před 1 hodinou

Sýrovo-česneková pomazánka
uvařil/a Monika911
před 10 hodinami

Nadýchaná buchta
uvařil/a Alenapalanova
před 11 hodinami

Šlehané bifteky
uvařil/a Lucie1001
před 12 hodinami

Hovězí guláš
uvařil/a Nikiiii1821
před 12 hodinami

Míša řezy
uvařil/a Nikiiii1821
před 12 hodinami

Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"
uvařil/a marie8
před 12 hodinami

Medová kachna
uvařil/a Sulda
před 13 hodinami

Výborný piškotový korpus na dorty
uvařil/a laTort
před 13 hodinami

Zadělávané kuře ve zlaté omáčce
uvařil/a tejaja
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová panenka vepřová panenka recepty vepřová panenka ve slanině veprova panenka zabalena ve slanine veprova panenka recept panenka ve slanině vepřová panenka na slanině recept na vepřovou panenku recepty z veprove panenky veprova panenka top recepty vepřová panenka se slaninou pečená vepřová panenka na slanině šťavnatá vepřová panenka veprova panenka slanina recepty na vepřovou panenku pečená panenka ve slanině panenka zabalená ve slanině vepřová panenka se šťouchanými brambory recept panenka ve slanině recept veprova panenka
Suroviny: panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř drcený, olej
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
13 názorů