Rizoto carbonara
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další možností je si doma připravit toto lahůdkové rizoto.
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi na rozpáleném oleji lehce osmahneme rýži.
Krok 2: Po pár minutách zalijeme vodou, osolíme a přivedeme do varu. Poté ztlumíme a pomalu vaříme cca 12 minut.
Krok 3: Žloutky smícháme s nastrouhaným parmazánem do jemné hmoty.
Krok 4: Poté si osmahneme nakrájenou pancettu na kostičky do zlatova.
Krok 5: Když je rýže měkká, přidáme do rýže i s vodou žloutky s parmazánem. Na mírném plameni a za stálého míchání vymícháme do hladké hmoty.
Krok 6: Na talíř naservírujeme, posypeme osmahnutou pancettou a opepříme čerstvě drceným pepřem.
Krok 7: Můžeme dozdobit nějakými bylinkami.
Zveřejněno 25. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97mj
Moje poznámka
Rizoto carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97mj
Nejnovější recepty
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 4 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 4 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 6 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 6 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 12 minutami
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 17 minutami
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 43 minutami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
mazlak před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
Sarka G před 1 hodinou
Dušené červené zelí s povidly
brtna před 1 hodinou
Citronová bábovka
Cinderka před 1 hodinou
Banánové lívance mňam
VeruH. před 2 hodinami
Boloňské špagety
brtna před 4 hodinami
Anglické bochánky k čaji (scones)
MarieeA před 4 hodinami
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
voda,
parmazán,
pancetta,
žloutek,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (4)