Rizoto carbonara
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další možností je si doma připravit toto lahůdkové rizoto.
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi na rozpáleném oleji lehce osmahneme rýži.
Krok 2: Po pár minutách zalijeme vodou, osolíme a přivedeme do varu. Poté ztlumíme a pomalu vaříme cca 12 minut.
Krok 3: Žloutky smícháme s nastrouhaným parmazánem do jemné hmoty.
Krok 4: Poté si osmahneme nakrájenou pancettu na kostičky do zlatova.
Krok 5: Když je rýže měkká, přidáme do rýže i s vodou žloutky s parmazánem. Na mírném plameni a za stálého míchání vymícháme do hladké hmoty.
Krok 6: Na talíř naservírujeme, posypeme osmahnutou pancettou a opepříme čerstvě drceným pepřem.
Krok 7: Můžeme dozdobit nějakými bylinkami.
Zveřejněno 25. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97mj
Moje poznámka
Rizoto carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97mj
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 4 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 20 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
voda,
parmazán,
pancetta,
žloutek,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (4)