Angreštový nadýchaný koláč
Letní koláč s drobenkou a sezónními dary ze zahrádky. Tentokrát to je angrešt, ale může to být jakékoliv dostupné dozrávající letní ovoce. Moučník je velmi jednoduchý na přípravu a výsledek chutný a sladce nakyslý po použitém ovoci.
Suroviny pro 15 porcí
15porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 287 kJ / 4 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,15 g |
Tuky | 157,52 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 709 mg |
Sodík | 555 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 603,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobenku si připravíme předem ze ztuhlého másla, nakrájeného na menší kousky a zbývajících surovin. Ještě před použitím dáme do lednice.
Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a dáme stranou.
Krok 3: Žloutky, cukr a tuk poctivě utřeme do nadýchané pěny. Pak střídavě přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Na závěr vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto navrstvíme na menší plech, přidáme angrešt nebo jiné letní ovoce. Zasypeme drobenkou a pečeme nejlépe na horký vzduch při 160 °C zhruba 30 minut.
Zveřejněno 9. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštový nadýchaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QZn
Moje poznámka
Angreštový nadýchaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QZn
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 41 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 42 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
tuk,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
angrešt,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krupice
Komentáře (2)