Angreštová zmrzlina

cathleen Kuchařka: cathleen

Ostatní 8 názorů

Suroviny

1 smetana
menší vanilkový jogurt
1 banán
170 g hustého angreštového džusu (nebo očištěného angreštu, i zavařeného, ale bez šťávy z kompotu)
90 g cukru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience spolu rozmixujeme a tuto vychlazenou hmotu dáme do strojku zmrazit.

Poznámka

Banán dávám kvůli zahuštění koktejlu a taky pro zmírnění "ostré" chuti angreštu. Džus používám tento : http://www.toprecepty.cz/recept/5946-angrestovy-dz...

Zmrzlina je kyselejší, ale osvěžující.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Angreštová zmrzlina

  • maris maris

    Vynikající kombinace je taky rebarbora - jahody :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na tu zmrzku z rebarbory mám prima tip od kamarádky - přidejte k ní pár malin a budete překvapeni, jak je to skvělé - můj jazýček si to vychutnal :-p;-):-D

    Jo ještě - Vašku, u nás mají angreštový 100% džus v Albertu a ve Sparu-Intersparu;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Cathleen. Já vím a taky, že se neřeže, ale vylamuje. Já to napsal jako dotaz protože žena dělá pár skleniček marmelády ata je tak kyselá že se nám pusa až svírá. Používá jí jen jako přídavek do něčeho co zase kyselé není (je moc sladké)pro zvýraznění chutě a aby nedávala citrón nebo kyselinu tekutou nebo v prášku. Myslím již na příští rok, nebo znárodnit jednu sklenici už nyní. HI HI.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Vašku, rebarbora se sklízí do konce června (myslím), taky ji máme. Zmrzku z ní učo příští rok zkusím, ale právě proto, že je rebarbora tak kyselá, dám ji dohromady ještě s jiným ovocem. A určo ji předem trochu podusím...

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Mám dost rebarbory na zahradě a ta je taky sakra-kyselá. To by asi taky šlo. Zkusit rozmixovat a scedit a uvařit. Co myslíš ?

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Ten domácí jsem podle tvého nasměrování našel. Musím někoho zmalomocnit, aby mi ho natrhal. Ale koho. Všichni jsou líní a já nemohu. HI HI. Václav Nějak to zařídím.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-)Dělám doma, dala jsem odkaz na recept. Angreštu se každý rok urodí hodně, trochu sníme čerstvého, ale zbytek je třeba zavařit. Kompot nikdo nejí, marmelád máme hodně, tak to řeším výrobou džusu. To je vlastně celé ovoce v tekuté podobě:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Cathleen. Je to prima. Ale zatím jsem u nás nikde nenašel angreštový džus. (Č.B.) Kde ho scháníš ? +bodík

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zmrzlina recept výroba domácí zmrzliny recept na výrobu zmrzliny domácí vyroba zmrzliny recepty na výrobu zmrzliny výroba zmrzliny doma výroba zmrzliny recept výroba zmrzliny recepty recepty na domácí zmrzlinu výroba zmrzliny strojek na výrobu zmrzliny výroba džusu jak uvařit zmrzlinu vyroba domaciho dzusu jak zavařit angrešt recepty vyroba zmrzliny domácí zmrzlina recept recept vyroba zmrzliny recepty na výrobu domácí zmrzliny domaci vyroba dzusu

Zapomněl/a jsem heslo