Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený patizon s bramborovou kaší

Patizon je jedním z druhů dýně, jeho příbuzný je například cuketa. Tato zelenina je vhodná zvláště při hubnutí, proto se tyto zeleninové řízky nesmaží, ale pečou v troubě. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 076 kJ /
974 kcal
Bílkoviny35,06 g
Tuky11,37 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 234 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy171,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizon oloupeme a nakrájíme na cca 1-2 cm silné plátky.
Semena není potřeba vydlabávat. Krok 2: Patizon osolíme, opepříme z obou stran a obalíme v trojobalu v pořadí mouka, vejce (naředěné mlékem nebo vodou a osolené), strouhanka. Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 4: Obalený patizon vyskládáme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30-40 minut na horní i spodní ohřev. Můžeme lehce pokapat olejem, ale není potřeba. Krok 5: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vaříme v osolené vodě do změknutí. Krok 6: Uvařené brambory scedíme, přidáme horké mléko a vyšleháme ručně, nebo elektrickým šlehačem.

TIP: Hebká bramborová kaše - návod

Zveřejněno 26. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený patizon s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkOq8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený patizon s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkOq8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tonja: to je moc dobrý nápad, děkuji za inspiraci. 😊

Dělávám a poměrně často. Strouhanku míchám 1:1 s nastrouhaným tvrdým aromatickým sýrem, někdy přidávám i mletou papriku. Je to u nás oblíbené jídlo.

Suroviny:
patizon, vejce, mléko, mouka hladká, strouhanka, sůl, pepř mletý, brambory, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu