Mini "bagely"
Denně čerstvé pečivo můžete mít jen z pár surovin. Bagely jsou z jogurtového těsta, které je jemné a vláčné. Propracované těsto můžete stočit do různých tvarů, ideálně však z něj udělat válečky a ty stočit dokulata.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 3 171 kJ / 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,30 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 143,00 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 10. 2023 12:12
Bagel (z německého ein Bagel, také psáno Beigel, podle židovského bejgl či bajgl) je rohlíkový produkt z pšeničného těsta. Vyvinula ho židovská komunita v Krakově v Polsku v roce 1610. Bývá tradičně ručně tvarován do podoby hladkého prstence, který se vejde do dlaně. Existují i bagely celozrnné či z žitné mouky.
Jde vlastně o židovskou variantu obvařanku, ještě tradičnějšího polského pečiva, které pochází rovněž z Krakova. Ještě bližší je Bagelu kyjevský, resp. ukrajinský bublik.
8. 10. 2023 08:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 14 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 1 hodinou
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 2 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 2 hodinami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 5 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 10 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 10 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 11 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 13 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 15 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Mini cheesecaky jsou roztomilé a vynikající. Vyrobte je podle videonávodu
Další recepty
Suroviny: jogurt bílý, mouka, kypřící prášek, sůl
Mini "bagely"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9ZxD
2 názory