Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini "bagely"

Denně čerstvé pečivo můžete mít jen z pár surovin. Bagely jsou z jogurtového těsta, které je jemné a vláčné. Propracované těsto můžete stočit do různých tvarů, ideálně však z něj udělat válečky a ty stočit dokulata.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

7. 10. 2023 19:53

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 171 kJ / 758 kcal
Bílkoviny30,30 g
Tuky6,00 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,32 g
Sacharidy143,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

8. 10. 2023 12:12

Z Wikipedie:
Bagel (z německého ein Bagel, také psáno Beigel, podle židovského bejgl či bajgl) je rohlíkový produkt z pšeničného těsta. Vyvinula ho židovská komunita v Krakově v Polsku v roce 1610. Bývá tradičně ručně tvarován do podoby hladkého prstence, který se vejde do dlaně. Existují i bagely celozrnné či z žitné mouky.
Jde vlastně o židovskou variantu obvařanku, ještě tradičnějšího polského pečiva, které pochází rovněž z Krakova. Ještě bližší je Bagelu kyjevský, resp. ukrajinský bublik.

Marie Svarcova Marie Svarcova

8. 10. 2023 08:29

:-)<3:yes:zajímavý recept -zkusím :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: jogurt bílý, mouka, kypřící prášek, sůl

TopRecepty.cz

Mini "bagely"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9ZxD