Kefírová bábovka s vůní perníku
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme trochou perníkového koření.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 353 kJ / 4 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,84 g |
Tuky | 159,62 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 739,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné misce smícháme kefír, vejce, olej a cukr.
Krok 2: V druhé misce smícháme prášek do pečiva, mouku a jedlou sodu s perníkovým kořením.
Krok 3: Obě směsi pořádně promícháme.
Krok 4: Do tekuté směsi postupně vmícháváme sypkou směs a vymícháme do hladké konzistence.
Krok 5: Bábovkovou formu vymažeme olejem nebo tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Troubu včas vyhřejme na 180 °C.
Krok 6: Do formy vlijeme cca 3/4 těsta a do zbylé 1/4 přimícháme kakao.
Krok 7: Směs promícháme a vlijeme na vršek bábovky.
Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě cca hodinu.
Krok 9: Zkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo.
Zveřejněno 25. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Moje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 1 hodinou
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 11 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Suroviny:
kefír,
vejce,
olej,
cukr,
mouka hladká,
koření do perníku,
soda jedlá,
kypřící prášek,
kakao holandské,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (4)