Višňové řezy s tvarohovým krémem a pudinkem
Fantastický svěží koláček, který je obohacen o višně. Višně jsou asi nejlepším ovocem, jaké nám příroda může dát. S tvarohovým krémem, který potlačí jejich kyselost, se skvěle doplňují.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 771 kJ / 2 096 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,08 g |
| Tuky | 94,25 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 1,48 g |
| Sodík | 813 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 221,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 ° C a pekáček 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Do šlehací mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a šleháme. Když začne směs bělat přidáme lžíci horké vody a došleháme na hustou konzistenci (za metlou jsou viditelné čáry).
Krok 3: Prosejeme mouku s práškem a kakaem a směs po částech ručně metličkou vmícháme do ušlehaných vajec.
Krok 4: Vlijeme do připraveného pekáčku a dáme péct na cca 20 minut. Po 5 minutách snížíme stupeň tepla na 170-165 °C a dopečeme podle vlastní trouby 15-20 min. Zkusíme špejlí, nesmí lepit. Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout.
Krok 5: Zatím do čisté šlehací mísy dáme tvaroh, smetanu, krátce prošleháme, zašleháme Vanilmix a necháme 10 minut odpočinout. Poté naneseme na vychladlý korpus, potřený višňovým džemem.
Trochu můžeme nechat stranou na ozdobu. Vršek uhladíme a dáme do chladu na 30 minut. Krok 6: Během této doby dáme do rendlíku 700 ml džusu a přivedeme k varu. Ve 100 ml džusu rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání zavaříme do potřebné hustoty cca 2 minuty. Odstavíme a občas promícháme. Ještě vlahý pudink naneseme na vychlazený krém a uhladíme stěrkou. Po úplném zchladnutí nakrájíme řezy a ozdobíme odloženým krémem.
Trochu můžeme nechat stranou na ozdobu. Vršek uhladíme a dáme do chladu na 30 minut. Krok 6: Během této doby dáme do rendlíku 700 ml džusu a přivedeme k varu. Ve 100 ml džusu rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání zavaříme do potřebné hustoty cca 2 minuty. Odstavíme a občas promícháme. Ještě vlahý pudink naneseme na vychlazený krém a uhladíme stěrkou. Po úplném zchladnutí nakrájíme řezy a ozdobíme odloženým krémem.
Zveřejněno 21. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňové řezy s tvarohovým krémem a pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7Q1
Moje poznámka
Višňové řezy s tvarohovým krémem a pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7Q1
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 6 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 11 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 12 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 13 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 13 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 14 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 14 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 15 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
višňový džem,
tvaroh,
smetana zakysaná,
pudink
Komentáře (9)
Ovocné řezy třeba s višněmi
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9