Filipínská hovězí caldereta
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím vývaru a rajčatovém protlaku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 728 kJ / 1 608 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,94 g |
| Tuky | 39,35 g |
| Vláknina | 24,32 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 823 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 67,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Papriku nakrájejte na plátky.
Krok 2: V hrnci nebo velké wok pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Nechte na oleji rozvonět, poté přidejte hovězí maso a opékejte ze všech stran cca 5 minut.
Krok 3: Do hrnce přidejte hovězí vývar a rajčatový protlak a promíchejte. Vařte při středním varu za pravidelného míchání 10 minut.
Krok 4: Přidejte na kostky nakrájenou mrkev a brambory do hrnce.
Krok 5: V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu tak, aby vznikla kaše. Nalijte ji do hrnce a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Krok 6: Přidejte bobkové listy, poté přikryjte a ztlumte na nižší střední teplotu. Vařte 1 až 2 hodiny, dokud nebude maso měkké.
Krok 7: Těsně před koncem přidejte nakrájenou červenou papriku a zelené olivy a vařte odkryté další 3 až 4 minuty.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
Moje poznámka
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 1 hodinou
Sváteční kakao
Kajkajak před 2 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 2 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 3 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 4 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 7 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 8 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 8 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 9 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 9 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
olej olivový,
česnek,
cibule,
mrkev,
brambory,
škrob kukuřičný,
voda,
vývar hovězí,
protlak rajčatový,
bobkový list,
paprika čerstvá červená,
olivy zelené
Komentáře (3)