Filipínská hovězí caldereta
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím vývaru a rajčatovém protlaku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 728 kJ / 1 608 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,94 g |
| Tuky | 39,35 g |
| Vláknina | 24,32 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 823 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 67,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Papriku nakrájejte na plátky.
Krok 2: V hrnci nebo velké wok pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Nechte na oleji rozvonět, poté přidejte hovězí maso a opékejte ze všech stran cca 5 minut.
Krok 3: Do hrnce přidejte hovězí vývar a rajčatový protlak a promíchejte. Vařte při středním varu za pravidelného míchání 10 minut.
Krok 4: Přidejte na kostky nakrájenou mrkev a brambory do hrnce.
Krok 5: V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu tak, aby vznikla kaše. Nalijte ji do hrnce a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Krok 6: Přidejte bobkové listy, poté přikryjte a ztlumte na nižší střední teplotu. Vařte 1 až 2 hodiny, dokud nebude maso měkké.
Krok 7: Těsně před koncem přidejte nakrájenou červenou papriku a zelené olivy a vařte odkryté další 3 až 4 minuty.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
Moje poznámka
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 20 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 23 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 39 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 2 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 3 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 5 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
olej olivový,
česnek,
cibule,
mrkev,
brambory,
škrob kukuřičný,
voda,
vývar hovězí,
protlak rajčatový,
bobkový list,
paprika čerstvá červená,
olivy zelené
Komentáře (3)