Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filipínská hovězí caldereta

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zuzkamo Zuzkamo

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím vývaru a rajčatovém protlaku.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 728 kJ /
1 608 kcal
Bílkoviny236,94 g
Tuky39,35 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 823 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy67,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Papriku nakrájejte na plátky. Krok 2: V hrnci nebo velké wok pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Nechte na oleji rozvonět, poté přidejte hovězí maso a opékejte ze všech stran cca 5 minut. Krok 3: Do hrnce přidejte hovězí vývar a rajčatový protlak a promíchejte. Vařte při středním varu za pravidelného míchání 10 minut. Krok 4: Přidejte na kostky nakrájenou mrkev a brambory do hrnce. Krok 5: V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu tak, aby vznikla kaše. Nalijte ji do hrnce a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Krok 6: Přidejte bobkové listy, poté přikryjte a ztlumte na nižší střední teplotu. Vařte 1 až 2 hodiny, dokud nebude maso měkké. Krok 7: Těsně před koncem přidejte nakrájenou červenou papriku a zelené olivy a vařte odkryté další 3 až 4 minuty.

Zveřejněno 24. 3. 2024

Poznámka autorky Zuzkamo

Mezi autentické filipínské suroviny na calderetu patří také játrová pomazánka. Ta se používá k zahuštění a k přidání zajímavé jedinečné chuti.

Kdo nemusí olivy, může je vynechat. Recept je i tak skvělý. Zároveň doporučuji přidat chilli papričku, aby caldereta byla pěkně ostrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filipínská hovězí caldereta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8ky

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filipínská hovězí caldereta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8ky

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, olej olivový, česnek, cibule, mrkev, brambory, škrob kukuřičný, voda, vývar hovězí, protlak rajčatový, bobkový list, paprika čerstvá červená, olivy zelené

Přidat fotografie receptu