Pan de coco - kokosové vdolky
Kynuté vdolky pečené v troubě jsou díky pečení o něco zdravější než ty smažené. Plněné vdolky máme spojené spíše se slanou náplní, tyto jsou však plněné kokosem. Neváhejte a připravte si tyhle domácí vdolky s exotickou chutí ještě dnes!
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 480 kJ / 5 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,20 g |
Tuky | 292,62 g |
Vláknina | 65,25 g |
Cholesterol | 321 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,77 g |
Sacharidy | 622,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve velké míse prosejte mouku s cukrem a solí. Poté přisypte instantní sušené droždí a promíchejte.
Krok 2: Přidejte mokré přísady. Vařečkou nebo stěrkou míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Krok 3: Těsto vyklopte na rovnou plochu a prohněťte. Pokud je příliš mokré nebo lepivé, natřete si ruce a povrch olejem, aby se těsto nelepilo. Pokud je příliš suché, přidejte do těsta ještě trochu oleje. Jak budete pokračovat v hnětení, těsto by mělo být stále méně lepivé a snadněji se s ním manipuluje.
Krok 4: Těsto dejte do vymaštěné mísy a přikryjte igelitem nebo čistou kuchyňskou utěrkou. Nechte kynout 30 minut až hodinu nebo dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem.
Krok 5: Během čekání si připravte náplň. V pánvi na středním plameni přiveďte vodu k varu. Přidejte máslo a hnědý cukr a nechte vařit, dokud nezačne houstnout. Přidejte strouhaný kokos a vařte několik minut, dokud se všechen sirup nevstřebá. Odstraňte náplň z ohně a nechte vychladnout.
Krok 6: Vykynuté těsto jemně protlačte mezi prsty, aby se vyfouklo. Vyklopte jej na rovný povrch. Těsto vytvarujte do obdélníku a podélně rozřízněte na 3 stejné díly. Každý z nich pak rozdělte na 4 stejné díly, takže celkem to bude 12 kusů. Každý kousek vytvarujte do koule. Po dokončení přikryjte koule těsta kuchyňskou utěrkou a nechte je alespoň 3-5 minut odpočinout.
Krok 7: Potom každý kousek vytvarujte dlaní na placku, ne úplně tenkou, aby náplň nevytekla. Do středu placky vložte přibližně 1 lžíci kokosové náplně.
Sevřete rohy k sobě, aby byla náplň úplně uzavřená, a vytvořte znovu bochánek.
Naplněné bochánky rozložte na plech vyložený pečicím papírem ve vzdálenosti 1 cm od sebe. Mírně přitlačte, aby se trochu zploštily.
Do středu každého naplněného bochánku udělejte vidličkou malé dírky. Přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte je odpočívat dalších 20–30 minut, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 8: Pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut. Potom plech s bochánky vyndejte z trouby a potřete rozšlehaným vejcem. Vraťte do trouby a pečte dalších 5-10 minut, nebo dokud vdolky nezezlátnou.
Sevřete rohy k sobě, aby byla náplň úplně uzavřená, a vytvořte znovu bochánek.
Naplněné bochánky rozložte na plech vyložený pečicím papírem ve vzdálenosti 1 cm od sebe. Mírně přitlačte, aby se trochu zploštily.
Do středu každého naplněného bochánku udělejte vidličkou malé dírky. Přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte je odpočívat dalších 20–30 minut, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 8: Pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut. Potom plech s bochánky vyndejte z trouby a potřete rozšlehaným vejcem. Vraťte do trouby a pečte dalších 5-10 minut, nebo dokud vdolky nezezlátnou.
Zveřejněno 6. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pan de coco - kokosové vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0OB
Moje poznámka
Pan de coco - kokosové vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0OB
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 19 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 19 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 20 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 1 hodinou
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 1 hodinou
Šunkofleky II
Jan Nemec před 1 hodinou
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 4 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 4 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 4 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 4 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 5 hodinami
Hrnečková buchta s ovocem
Theodora před 8 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
mléko,
olej rostlinný,
sůl,
droždí sušené,
voda,
cukr třtinový,
máslo,
kokos strouhaný,
extrakt vanilkový,
vejce
Komentáře