Filipínské kuře adobo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 775 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,20 g |
Tuky | 10,54 g |
Vláknina | 7,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,46 g |
Sůl | 22,40 g |
Sacharidy | 187,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kuře adobo je považováno za neoficiální národní jídlo Filipín. Adobo znamená marináda nebo kořeněná omáčka. Základem je použití octa, který hotový pokrm konzervuje, takže údajně i v horkém filipínském počasí vydrží až 3 dny bez lednice (kterou chudší rodiny nedisponují). Pokrm vařila má filipínská kamarádka a moc nám všem chutnal, tak se dělím o recept i s vámi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_adobo
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2019 14:28
Správně by se tam měl dávat kokosový nebo třtinový ocet ????
8. 7. 2013 15:12
1974andrea: Neboj, není. Také jsem se toho hodně bála, ale výsledná chuť je vážně skvělá :)
8. 7. 2013 14:07
Vypadá to zajímavě. A není tam toho octa a sójovky moc?
8. 7. 2013 10:27
Zajímavé s tím octem, líbí se mi rcp
8. 7. 2013 06:59
Vyborne jedlo poznam skor s bravcovym,klasika.
8. 7. 2013 05:22
Znam, je to moc dobre jidlo....uz jsem ho par let nejedla, diky za pripomenuti..
7. 7. 2013 23:21
To by mi moc chutnalo, ale ne s rýží. Když tam není šťáva, zadusila bych se. Určitě se zeleninou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Flambování je opalování pokrmů pomocí alkoholu: Víte, že flambovat můžete i doma?
Další recepty
Tématické fráze: adobo filipinske kure filipínské recepty filipinské národni jídlo filipínská kuchyně recepty kure adobo filipínská kuchyně filipínske jídlo kuřecí adobo filipínské kuře recept adobo recept adobo omáčka filipinské kuřecí adobo filipinsky recept recept filipínské kuře recept na adobo filipinské kuřecí stehna filipínský pokrm národní jídlo filipín národní jídla na filipínách
Suroviny: česnek, cibule, olej, stehno kuřecí, omáčka sojová, ocet vinný bílý, cukr, pepř mletý, bobkový list, voda
Filipínské kuře adobo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3rMp
7 názorů