Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filipínské kuře adobo

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 775 kJ /
902 kcal
Bílkoviny12,20 g
Tuky10,54 g
Vláknina7,66 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,46 g
Sůl22,40 g
Sacharidy187,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Krok 2: Přidáme kuřecí maso a ze všech stran orestujeme. Krok 3: Přidáme sojovou omáčku, ocet, cukr, pepř a bobkový list. Podlijeme vodou a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut. Na závěr vyndáme bobkový list. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 7. 7. 2013

Poznámka autorky petram

Kuře adobo je považováno za neoficiální národní jídlo Filipín. Adobo znamená marináda nebo kořeněná omáčka. Základem je použití octa, který hotový pokrm konzervuje, takže údajně i v horkém filipínském počasí vydrží až 3 dny bez lednice (kterou chudší rodiny nedisponují). Pokrm vařila má filipínská kamarádka a moc nám všem chutnal, tak se dělím o recept i s vámi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_adobo

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filipínské kuře adobo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rMp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filipínské kuře adobo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rMp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Správně by se tam měl dávat kokosový nebo třtinový ocet ????

1974andrea: Neboj, není. Také jsem se toho hodně bála, ale výsledná chuť je vážně skvělá :)

Vypadá to zajímavě;-). A není tam toho octa a sójovky moc?

Zajímavé s tím octem, líbí se mi rcp :yes::yes:

:yes: Vyborne jedlo poznam skor s bravcovym,klasika.:yes:

Znam, je to moc dobre jidlo..:yes::yes:..uz jsem ho par let nejedla, diky za pripomenuti..:-K:-K

To by mi moc chutnalo, ale ne s rýží. Když tam není šťáva, zadusila bych se;-). Určitě se zeleninou:-p

Tématické fráze:
adobo, filipinske kure, filipínské recepty, filipinské národni jídlo, filipínská kuchyně recepty, kure adobo, filipínská kuchyně, filipínske jídlo, kuřecí adobo, filipínské kuře recept, adobo recept, adobo omáčka, filipinské kuřecí adobo, filipinsky recept, recept filipínské kuře, recept na adobo, filipinské kuřecí stehna, filipínský pokrm, národní jídlo filipín, národní jídla na filipínách

Suroviny:
česnek, cibule, olej, stehno kuřecí, omáčka sojová, ocet vinný bílý, cukr, pepř mletý, bobkový list, voda

Přidat fotografie receptu