Krupicová kaše podle Josefa Maršálka
Nejoblíbenější dětské jídlo, které s námi jde až do dospělosti je bezesporu krupicová kaše. Jemnou, sladkou a s chutí kardamomu, skořice a kakaa připravuje také cukrář Josef Maršálek. S jeho receptem si ji můžete doma připravit i vy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 061 kJ / 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,50 g |
| Tuky | 0,45 g |
| Vláknina | 1,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 402 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 57,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku dáme mléko, vodu, cukr, sůl, tobolku kardamomu a krupičku.
Krok 2: Za stálého míchání přivedeme k varu a necháme jednu minutu povařit. Po uvaření vyjmeme tobolku kardamomu.
Krok 3: Hotovou horkou kaši servírujeme na talíř a dozdobíme podle chuti máslem, skořicí a kakaem.
Zveřejněno 27. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicová kaše podle Josefa Maršálka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk09D