Krupicová kaše podle Josefa Maršálka
Nejoblíbenější dětské jídlo, které s námi jde až do dospělosti je bezesporu krupicová kaše. Jemnou, sladkou a s chutí kardamomu, skořice a kakaa připravuje také cukrář Josef Maršálek. S jeho receptem si ji můžete doma připravit i vy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 061 kJ / 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,50 g |
Tuky | 0,45 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 402 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 57,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku dáme mléko, vodu, cukr, sůl, tobolku kardamomu a krupičku.
Krok 2: Za stálého míchání přivedeme k varu a necháme jednu minutu povařit. Po uvaření vyjmeme tobolku kardamomu.
Krok 3: Hotovou horkou kaši servírujeme na talíř a dozdobíme podle chuti máslem, skořicí a kakaem.
Zveřejněno 27. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicová kaše podle Josefa Maršálka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk09D
Moje poznámka
Krupicová kaše podle Josefa Maršálka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk09D
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 14 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 17 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 17 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 17 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 18 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Suroviny:
mléko plnotučné,
voda,
cukr třtinový,
sůl,
kardamom,
krupička,
skořice,
kakao,
máslo
Komentáře (1)