Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka podle Těhotného kuchaře

Velikonoční nádivka je jedním z oblíbených tradičních jarních pokrmů. Říká se jí také hlavička a nikdy nechybí na svátečně vyzdobeném velikonočním stole. Je dokonale nadýchaná, s vůní uzeného masa a se svěže zelenou barvou použitých jarních bylinek.

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 50 min

130 min (80 min příprava + 50 min tepelná úprava)

3. 4. 2024 10:17

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 965 kJ / 3 338 kcal
Bílkoviny121,89 g
Tuky199,58 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 2,48 g
Sodík 3,49 g
Sůl8,20 g
Sacharidy254,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Oproti originálnímu receptu jsme doma ještě nakrájené kostičky pekli v troubě na plechu s pečicím papírem při 180 °C 12-15 minut dozlatova. Lépe pak ve směsi drží tvar, nerozmáčí se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

10. 4. 2024 08:40

Hella, Anna Kocikova: děkuju :-) Těhotný kuchař dává do téhle nádivky pouze medvědí česnek, i když slovně vybízí, co vše můžeme použít místo něj. U nás naštěstí mladé kopřivky krásně rostou, tak do nádivky přišla směs kopřiv a medvěda :-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 4. 2024 19:31

Krásná prezentace:-*:-KTy kostičky pečiva jsou i do knedlíků lepší,když jsou trošku opečné:yes:

Hella Hella (moderátorka)

5. 4. 2024 10:27

Peču už léta stejně, jen bez česneku. Letos už bylo naštěstí dost kopřiv, tak byla krásně barevná. :-D

tara23

5. 4. 2024 07:16

Přesně tuhle nádivku peču na velikonoce už asi 30 let. Jen bylinky přidávám ty co mám, nejčastěji hladkolistou petrželku a dochutím ještě špetkou muškátového oříšku nebo květu :-K<3.
Všichni moji známí už jí pečou také, je opravdu skvělá, jemná, vláčná:-). Mám své množství 15 rohlíků a 1l mléka :-D
U nás jí říkáme velikonoční baba:-D. Peču jí během roku i ke kuřeti

cathleen cathleen

4. 4. 2024 08:24

Marie Svarcova, Merylas: děkuji za pochvalu, dámy :-K Je pravda, že tak dobrou nádivku jsem ještě nechutnala :-8 jemná, voňavá, chutná...!

Merylas Merylas (moderátorka)

3. 4. 2024 18:10

Moc hezký recept. :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

3. 4. 2024 12:51

:-)<3:yes::yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: rohlík, maso uzené, vejce, kopřivy, pažitka, česnek mědvědí, máslo, mléko, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka podle Těhotného kuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZyqr