Jarní velikonoční nádivka

Ivana41 Kuchařka:

Ostatní 6 názorů

Toto je foto mojí nádivky
57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

75 dkg uzeného masa (je lepší prorostlejší)
Nyní v akci
10 až 12 žemlí
8 vajec
Nyní v akci
hrnek mléka
sůl
pepř
petržel nebo mladé kopřivy (může být i šnytlík - asi jeden větší svazek)
pečící papír
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme, oddělíme žloutky od bílků, bílky ušleháme do husta (já přidávám kapku citronové šťávy, bílky jsou krásně tuhé).

  2. Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem.

  3. Studené maso nadrobno nakrájíme, přidáme k namočeným žemlím, pak dáme žloutky, koření, petržel nakrájenou nadrobno a nakonec zamícháme ušlehané bílky.

  4. Větší pekáček vyložíme papírem až nahoru, aby se nádivka nepřichytla k pekáčku.

  5. Směs dáme do pekáčku a pečeme asi na 200 stupňů přibližně 35 minut, až je nádivka na povrchu zlatavá.

Poznámka

Jako přílohu doporučuji náš rodinný bramborový salát

http://www.toprecepty.cz/recept/20472-bramborovy-s...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 166 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jarní velikonoční nádivka

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo