Jarní velikonoční nádivka

Ivana41 Kuchařka:

Ostatní 6 názorů

510

Suroviny

75 dkg uzeného masa (je lepší prorostlejší)
10 až 12 žemlí
8 vajec
hrnek mléka
sůl
pepř
petržel nebo mladé kopřivy (může být i šnytlík - asi jeden větší svazek)
pečící papír
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme, oddělíme žloutky od bílků, bílky ušleháme do husta (já přidávám kapku citronové šťávy, bílky jsou krásně tuhé).

  2. Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem.

  3. Studené maso nadrobno nakrájíme, přidáme k namočeným žemlím, pak dáme žloutky, koření, petržel nakrájenou nadrobno a nakonec zamícháme ušlehané bílky.

  4. Větší pekáček vyložíme papírem až nahoru, aby se nádivka nepřichytla k pekáčku.

  5. Směs dáme do pekáčku a pečeme asi na 200 stupňů přibližně 35 minut, až je nádivka na povrchu zlatavá.

Poznámka

Jako přílohu doporučuji náš rodinný bramborový salát

http://www.toprecepty.cz/recept/20472-bramborovy-s...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jarní velikonoční nádivka

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: velikonoční nádivka bez masa jarní nádivka ke kuřeti velikonoční nádivka s uzeným masem velikonoční nádivka jako od babičky rychlá velikonoční nádivka velikonoční nádivka velikonoční nádivka z mletého masa nádivka z mletého masa nádivka z bílků nádivky na maso nádivka bez masa velikonoční nadivka z bilku jarní nádivka bez masa nádivka do pekáčku nádivka s uzeným masem nádivka ze žemlí jarnínádivka nádivky z mletého masa- recept velikonoční nádivka recept top recepty velikonocni nadivka

Zapomněl/a jsem heslo