Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Z krásných květů hojně rostoucích pampelišek a sedmikrásek můžeme připravit jednoduchý sirup. Dochutíme ho citrony a pomerančem. Příprava je velmi snadná a výsledný sirup můžeme použít jako náhradu pravého medu.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 003 kJ / 8 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 021,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květy, vodu, omyté a nakrájené citrusy vaříme 15 minut, poté necháme přikryté 24 hodin louhovat.
Krok 2: Druhý den vyždímáme přes hustý cedník nebo plátno, přivedeme k varu, přidáme cukr a dobře rozmícháme až do jeho rozpuštění. Pak na mírném ohni necháme 1,5 hodiny probublávat, občas opatrně zamícháme.
Krok 3: Nakonec horký med nalijeme do sklenic, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 29. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RLDG
Moje poznámka
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RLDG
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
sedmikráska,
pomeranče,
citron,
voda,
cukr
Komentáře (3)