Vepřová kýta á la zvěřina v PH

maris Kuchařka: maris

Pomalý hrnec 44 názorů

Suroviny

800 g vepřové kýty
(300 g kořenové zeleniny)
mrkev
celer
petržel
1 cibule
100 g slaniny
200 ml červeného vína
250 ml smetany
koření na divočinu
3 ks bobkového listu
6 ks černého pepře
3 ks nového koření
špetka tymiánu
4 ks jalovce
2 lžíce šípkového džemu
1 lžíce hladké mouky
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu prošpikujeme polovinou slaniny, posypeme kořením na zvěřinu, polijeme rozehřáým máslem a necháme přes noc v ledničce.

  2. Druhý den na zbytku slaniny a másla orestujeme pokrájenou zeleninu a koření.

  3. Přendáme do PH a na pánvi zprudka opečeme maso, které přidáme i s výpekem k zelenině, trochu osolíme, podlijeme vínem a zapneme na HIGH.

  4. V hrnečku si rozmícháme mouku v trošce vody a po třech hodinách vaření přilijeme do PH, přidáme džem, rozšleháme a vaříme ještě přibližně hodinu - do změknutí masa, ale minimálně 20 minut, aby se nám provařila mouka.

  5. Na závěr vmícháme smetanu, vyndáme koření a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.

Poznámka

Kdo má kameninovou nádobu, restuje přimo v ní.

Kdo nevlastní PH, může připravit klasickým způsobem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 772 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta á la zvěřina v PH

  • Habina Habina

  • ratataj ratataj

    maris:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    harry: zřejmě nechápeš víc věcí, ale ujišťuji Tě, že může;-):-)

    Odpovědět

  • harry harry(neregistrovaný)

    ....jak může kuchař-ka zahušťovat moukou ve vodě???nechápu....

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    pazderka83: děkuju, mám radost, že jste byli spokojení:-)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Dělala jsem rovnou z dvojité dávky, místo šípkového džemu jsem dala 2 lžíce brusinek a nakonec jen cca 50ml smetany, 200ml mi přišlo moc. Všichni jsme si pochutnali :yes: Pomalý hrnec nevlastním, tak jsem dělala v hrnci.

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Tiez neviem, co je PH, ale niekde si to najdem, je to vlastnesvieckova na smotane? ale z bravcoveho masa, ked sa rozmixuje zelenina, moze sa to uvarit aj bez muky.https://www.toprecepty.cz/recept/9407-veprova-kyta...

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    blaba1: děkuju, jj - je to divoká svíčková:-)) Moc děkuju za krásnou fotku:-)

    Odpovědět

  • blaba1 blaba1

    Dělal jsem a je to dobré :) taková divoká svíčková :D

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    aknel1: moc děkuji;-):-)

    Odpovědět

  • aknel1 aknel1

    První recept, který jsem dělala v PH. Velmi dobré, děkuji

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Radka: moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že jste si pochutnali:-);-)

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Nemám PM, takže jsem pekla ve skleněné zapékací míse v troubě na 160°C 2.hodiny s občasným poléváním masa výpekem. Měla jsem ale dva menší kousky kýty, 800g vcelku bych asi pekla déle. Mixovala, zahušťovala, přidávala džem a šlehačku už na sporáku v hrnci a výbornéééé. Manžel prohlásil, že vždy fandil ve Slavnostech sněženek variantě se zelím, ale po této mňamce už by tak rozhodný nebyl :-D Moc děkujeme za báječný recept, hned jsem jej vložila do našich oblíbených :-K :-K :-K :-K :-K

    Odpovědět

  • baryk1974 baryk1974

    :-p dnes jsme měli k obědu a nemělo to chybu :yes::yes::yes::yes::yes::-D

    Odpovědět

  • f.mamina f.mamina

    bartomiska:já používám sítko na čaj...takové to vajíčko, co se zavírá.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: vepřová kýta recepty zvěřina recepty vepřová kýta recepty zverina recept vepřová kýta recepty ze zvěřiny vepřová kýta recept recepty z veprove kyty vepřová kýta na zelenine vepřová kýta v pomalém hrnci vepřová kýta na kořenové zelenině veprova kyta pomaly hrnec recept zvěřina recepty vepřová kýta top recepty zvěřina zverinove recepty recepty-zvěřina hovězí ala zvěřina vepřévá kýta top recepty ze zvěřiny

Zapomněl/a jsem heslo