Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Sladký letní smetanový dezert, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Přesně takové jsou jahody s cukrem, zašlehané do vanilkového pudinku. Pokud máte čerstvé jahody a nevíte co s nimi, tento recept je jasnou volbou.
Suroviny pro 3 porce
3-4 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 622 kJ / 1 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,93 g |
Tuky | 82,05 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 79,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do vyšší nádoby nalijeme studenou smetanu ke šlehání. Do smetany pomalu přisypáváme obsah sáčku s pudinkem a elektrickým ručním šlehačem šleháme 3 minuty při nejvyšších otáčkách.
Krok 3: Do druhé vyšší nádoby dáme jahody. Přidáme cukr, šťouchadlem na brambory jahody mírně rozšťoucháme a poté je přendáme k pudinku.
Krok 4: Vše ještě minutu na malých otáčkách prošleháme, naplníme do misek a vložíme do lednice. Necháme 30 minut vychladit.
Krok 5: Před podáváním na každou porci dáme větší noček ze zakysané smetany a poklademe plátky jahod.
Zveřejněno 15. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2AN
Moje poznámka
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2AN
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 9 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 11 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 11 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 11 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 12 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 12 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 14 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
pudink vanilkový bez vaření,
jahody,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
jahody
Komentáře (3)
Zdeničko ano,je to husté jako normální pudink