Barevný koláč
Tento krásný slaný koláč zaujme na první pohled. Pestré barvy mu dodávají tenké plátky cukety, mrkve a lilku, které na něj ozdobně naskládáme. Pod plátky zeleniny se skrývá dobrá náplň z ricotty a bazalkového pesta.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 895 kJ / 1 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,80 g |
Tuky | 119,77 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 105,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozválíme na asi 3 mm silný plát, který vložíme do vymazané koláčové formy o průměru 23 cm.
Krok 2: Okraje seřízneme podle formy. Vidličkou těsto na několika místech propícháme. Dno přikryjeme pečicím papírem a zatížíme fazolemi, aby se těsto nezvedalo. Předpečeme 10 minut při 180 °C.
Krok 3: Zeleninu omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky, můžeme použít i širokou škrabku na brambory. Ricottu rozmícháme s bazalkovým pestem a směs naneseme na předpečený korpus.
Krok 4: Zeleninové plátky klademe svisle těsně vedle sebe dokola, směrem od kraje ke středu. Druhy střídáme, aby byl koláč barevný. Připravený koláč pokapeme olivovým olejem, mírně osolíme a posypeme oreganem.
Krok 5: Pečeme 40 minut při 180 °C.
Zveřejněno 28. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61EL
Moje poznámka
Barevný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61EL
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 18 minutami
Zapečený špenát
chocho před 2 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 4 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 6 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 7 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 8 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 8 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
pesto bazalkové,
sýr ricotta,
cuketa,
žlutá cuketa,
mrkev,
lilek,
koření oregáno,
olej olivový,
sůl,
tuk
Komentáře (2)